divendres, 14 de març del 2014

VA DE MASCOTES

Hem fet una enquesta als alumnes de 2n d'ESO per preguntar-los si tenen mascotes a casa i el perquè les tenen i per què els agrada. Aquestes han sigut les respostes de l'enquesta:

Dels 91 alumnes enquestats el 67% té mascotes i el 33% no: 





Entre els que no tenen mascota, hem volgut saber a quants els agradaria tenir-ne:




Com podeu veure, a la majoria els agradaria tenir mascota. Hem volgut saber quina, i això ens han respost:

Pel que fa als alumnes que sí que tenen ja mascota, els hem preguntat quins tipus d'animal tenen. Són aquests:




També hem volgut saber si tenien les seves mascotes educades:


I, finalment, hem preguntat si els era difícil cuidar-la:





L'última pregunta que hem fet als alumnes ha estat si veien convenient tenir una mascota, si hi veien més aviat avantatges o més aviat inconvenients. Hi veien coses negatives, com per exemple que tenir una mascota comporta molta responsabilitat i molta feina, que embruten la casa (pèls, caques...), que necessiten un espai lliure per viure... Però també ens han dit moltes coses positives, com que les mascotes donen molt d'amor, fan que no et sentis sol o sola, ens protegeixen i donen molta alegria.

Judit i Jonathan (amb la col·laboració de l'equip de redacció)

               

AVANTATGES DE TENIR MASCOTA

Hi ha gent que tenen una mascota a casa seva, que és considerada com de la família perquè l'estimen i l'aprecien. Ara, a totes aquestes persones que tenen animals els dediquem un apartat. Hi ha 5 avantatges que tenen las mascotes:

1- Suavitzen el sentiment de solitud. És a dir, la seva presència fa que la gent es senti confiada, segura i protegida. També estimula el contacte físic i comunicatiu, ja que més o menys tots els amos parlen a les seves mascotes.

2- Fan que estiguem en forma. Els gossos han de fer exercici diari; compartir i gaudir d'aquesta activitat amb la mascota fa que tots dos es mantinguin en forma.

3- Afavoreixen la recuperació de les malalties. Està demostrat que les persones que tenen mascota es recuperen més aviat que les que no en tenen.

4- Milloren l'humor. Són una font d'alegria i diversió per a la família, i la seva companyia fa que aprenem a gaudir de les coses senzilles de la vida.

5- Alliberen l'estrès. Els estudis mostren que les persones que tenen una mascota tenen els estats d'ànim alts i els nivells de depressió baixos, cosa que no passa tant amb les persones que no en tenen.




ALTRES ASPECTES DE TENIR UNA MASCOTA

Què s'ha de tenir en compte abans de decidir triar una mascota?

Les responsabilitats de tenir una mascota són moltes, i depenen del tipus de mascota. Per exemple, si és un gat o un gos, requereix una atenció diària: s'ha d'alimentar, cuidar i netejar i, en el cas dels gossos, treure a passejar. 

Si es tracta de peixos de colors, només cal donar-los de menjar 2 o 3 vegades al dia i l'aigua s'ha de canviar periòdicament. En canvi, les tortugues, els ocells o els hàmsters no necessiten tanta atenció i poden ser una bona opció per aprendre tot el que comporta tenir una mascota a casa.

Cal dir que hi ha alguns gossos que tenen un caràcter més propici als humnas que uns altres. Per exemple, els Golden Retriever o els Beagles solen ser molt carinyosos, mentre que els Pitbull, els Doberman o els Boxer poden ser imprevisibles. Algunes d'aquestes mascotes les utilitzen per a fer determinades feines, com per ajudar les persones cegues o que tenen paràlisi a les cames.

És important tenir en compte aquestes característiques de cada tipus d'animal i cada raça a l'hora d'escollir una mascota.

Les persones tenim mascotes per aprofitar la seva companyia i el seu afecte. Les mascotes han sigut i seran un gran aliat dels éssers humans en les feines diàries. 

FAMOSOS AMB MASCOTA

Avui dia, no només els famosos són notícia, ja sigui pel seu treball, la seva manera de vestir o inclús pels seus possibles escàndols. Ara també les mascotes de les personalitats ocupen un lloc especial tant en les seves idees com en les portades de revistes, en campanyes a favor dels drets dels animals(com las de PETA, Gent per un Tracte Ètic cap als Animals) i fins i tot, en la catifa vermella. Coneixeu ara algunes mascotes famoses i perquè són tant importants per als seus també reconeguts amos. 


La primera de les famoses que esmentem amb mascotes és Paris Hilton, la qual sent veritable amor per les seves inseparables mascotes, a les quals vesteix amb les seves millors gales abans de donar un passeig o anar de compres. Per això, sol ser una de les protagonistes més freqüents de les fotos de famosos amb les seves mascotes... A més, no es pot dir que les seves mascotes(15 en total: 12 gossos i 3 gats) portin una vida de gossos, sino d'alló més luxosa i glamorosa. L'últim: Paris els ha construït una replica en miniatura de la seva mansió en Beverly Hills. 




La segona és Drew Barrymore i el seu gos Flossie, qui li va salvar la vida a l'actriu quan l'any 2002 la casa de la Drew es va incendiar, i gràcies als lladrucs d'en Flossie la Drew va poder ser rescatada pels veïns. Se sap que l'actriu no deixa a sol ni a ombra al seu estimat gos. És més, en Flossie té una habitació especial dins de la mansió en la qual viu la Drew, i a l'habitació té un llit especial amb un matalàs de plomes portat de l'Índia.





La tercera és Britney Spears, qui desde fa molt de temps és propietària de tres chihuahues preciosos: Lacy Loo, Bit Bit i Lucky.  Cadascuna d'elles posseeix el seu propi dormitori dins de la mansió que la cantant té a Malibú i, com si aixó fos poc, sotmet totes les setmanes a una sessió de massatge a les seves mascotes. 





L'últim famós, en George Clooney, va tenir una mascota ben peculiar: un porc negre vietnamita anomenat Max. Aquest porc, que pesava 130 kg i dormia al mateix llit que l'actor desde 1987, el va salvar abans del gran terratrèmol de Los Ángeles de 1994. A l'avançada edat de 18 anys, Max va morir el 2006, i l'actor s'ha negat a substituir-lo comprant un altre porc.



Minerva Burgos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada