dijous, 13 de març del 2014

Els 10 plats més exòtics del món

Us presentem els 10 plats més exòtics del món segons la pàgina que us hem deixat a baix:

10. Hakari (Islàndia):
Hakari
És un plat típic d’allà  fet de carn crua de tauró. La carn dels taurons crua és tòxica perquè té molt àcid úric, i per menjar-la ha de passar per un llarg procés d’elaboració. Quan està curada produeix una forta olor molt semblant a l'amoníac.

9. Sannakji (Corea):
És un plat de pop petit viu que es talla en trossos petits i es serveix immediatament, condimentat amb sèsam. Els trossos del pop solen continuar retorçant-se al plat.

8. Ostres de les muntanyes rocoses (Canadà i EEUU):
Se li dóna aquest nom més elegant per no dir testicles de búfal. Són molt conegudes en algunes parts dels EEUU on el bestiar és predominant. Els testicles són pelats, bullits, marinats i fregits i desprès servits amb salsa de còctel.

7. Casu marzu (Itàlia):
És un formatge típic de l’illa italiana, Sardenya, conegut per estar infectat de larves vives de mosques. Casu marzu significa <<formatge podrit>>. Està fet de llet d’ovella, no està pasteuritzat i té una textura suau. La venda d’aquest formatge és il·legal a Itàlia.

6. Haggis (Escòcia):
És un plat típic d’Escòcia que es celebra el 25 de gener en el sopar de Burns. És un plat embotit fet de freixura (pulmó, cor i fetge) d’ovella o xai barrejats amb ceba, espècies i farina dins d’una bossa d’estómac animal i cuit durant vint minuts.

5, Fugu (Japó):
És el peix globus verinós, inclús pot ser mortal. Aquest plat només pot ser preparat per chefs altament qualificats. És verinós per la tetradotoxina, al tenir contacte amb l’humà paralitza els seus músculs i el mata per asfíxia.

4. Camell farcit (Taiwan):
És el plat més gran del món pel Guinness World Rècord. És un plat farcit d’un altre, i dins n’hi ha gall dindi desossat o xais. Bàsicament, agafen un camell, li treuen els òrgans farcits amb 20 pollastres, 1 xai, 60 ous, 12 quilos d’arròs, 2 quilos de pinyons i sal al gust.

3. Balut (Vietnam):
És un ou d’ànec ja fertilitzat amb un embrió dins que es cou  igual que un ou cuit. Ha guanyat un premi al menjar més rar. És considerat una delícia a Àsia i en especial del seu alt contingut de proteïnes a les Filipines, Xina, Cambodja i Vietnam.

2. Insectes (Bangkok):
A l’Àsia és molt comú veure molts llocs de carrer on comercialitzen i venen insectes. Es poden trobar grills fregits, escorpins, aranyes, cucs i llagostes.

1. Sandvitx de cervell (Missouri, EEUU):
Aquest no és un plat per a zombies. Són cervells de vedells tallats en bifes i fregits. Se serveix entre dos pans amb enciam, tomàquet i més ingredients típics del sandvitx.

Ara us deixem la web on hem trobat tota aquesta informació:

Cristian Cordero Torres i Joel Fernandez Sahuquillo

1 comentari:

  1. L'article és molt interessant, no obstant es fastigós lo que la gent arriba a menjar-se!

    ResponElimina