Us presentem els 10 plats més exòtics del món segons la pàgina que us hem deixat a baix:
10. Hakari (Islàndia):
És un plat típic d’allà
fet de carn crua de tauró. La carn dels taurons crua és tòxica perquè té
molt àcid úric, i per menjar-la ha de passar per un llarg procés d’elaboració.
Quan està curada produeix una forta olor molt semblant a l'amoníac.
9. Sannakji (Corea):
És un plat de pop petit viu que es talla en trossos
petits i es serveix immediatament, condimentat
amb sèsam. Els trossos del pop solen continuar retorçant-se al plat.
8. Ostres de les muntanyes rocoses (Canadà i EEUU):
Se li dóna aquest nom més elegant per no dir testicles de
búfal. Són molt conegudes en algunes parts dels EEUU on el bestiar és
predominant. Els testicles són pelats, bullits, marinats i fregits i desprès
servits amb salsa de còctel.
7. Casu marzu (Itàlia):
És un formatge típic de l’illa italiana, Sardenya,
conegut per estar infectat de larves vives de mosques. Casu marzu significa
<<formatge podrit>>. Està fet de llet d’ovella, no està
pasteuritzat i té una textura suau. La venda d’aquest formatge és il·legal a
Itàlia.
6. Haggis (Escòcia):
És un plat típic d’Escòcia que es celebra el 25 de gener
en el sopar de Burns. És un plat embotit fet de freixura (pulmó, cor i fetge)
d’ovella o xai barrejats amb ceba, espècies i farina dins d’una bossa d’estómac
animal i cuit durant vint minuts.
5, Fugu (Japó):
És el peix globus verinós, inclús pot ser mortal. Aquest
plat només pot ser preparat per chefs
altament qualificats. És verinós per la tetradotoxina, al tenir contacte amb
l’humà paralitza els seus músculs i el mata per asfíxia.
4. Camell farcit (Taiwan):
És el plat més gran del món pel Guinness World Rècord. És
un plat farcit d’un altre, i dins n’hi ha gall dindi desossat o xais.
Bàsicament, agafen un camell, li treuen els òrgans farcits amb 20 pollastres, 1
xai, 60 ous, 12 quilos d’arròs, 2 quilos de pinyons i sal al gust.
3. Balut (Vietnam):
És un ou d’ànec ja fertilitzat amb un embrió dins que es
cou igual que un ou cuit. Ha guanyat un premi al menjar més rar. És
considerat una delícia a Àsia i en especial del seu alt contingut de proteïnes
a les Filipines, Xina, Cambodja i Vietnam.
2. Insectes (Bangkok):
A l’Àsia és molt comú veure molts llocs de carrer on
comercialitzen i venen insectes. Es poden trobar grills fregits, escorpins,
aranyes, cucs i llagostes.
1. Sandvitx de cervell (Missouri, EEUU):
Aquest no és un plat per a zombies. Són cervells de
vedells tallats en bifes i fregits. Se serveix entre dos pans amb enciam,
tomàquet i més ingredients típics del sandvitx.
Ara us deixem la web on hem trobat tota aquesta informació:
Cristian Cordero Torres i Joel Fernandez Sahuquillo
L'article és molt interessant, no obstant es fastigós lo que la gent arriba a menjar-se!
ResponElimina