dimecres, 6 de març del 2013

XERRADA DE L'ALCALDE AMB ELS ALUMNES DE 1r DE BATXILLERAT

El 22 de febrer l'Àgora de l'institut va acollir el senyor Alberto López, alcalde de la Llagosta, que va atendre les preguntes i dubtes que li plantejaven els alumnes de 1r de Batxillerat. Quatre reporters de l'equip de redacció d'AniraM (de 2n d'ESO) van assistir-hi i ens ho expliquen a continuació.


“EL AÑO 2013-14 VA A SER EL AÑO DE CONSEGUIR LAS COSAS”

Divendres, 22 de Febrer, Alberto López (alcalde de la Llagosta) va fer una xerrada als alumnes de 1r de Batxillerat de l’institut Marina, en la qual va dir coses molt interessants sobre la Llagosta.

Durant la trobada li van preguntar moltes coses. Per exemple, van parlar sobre els megues que arriben a la Llagosta. Ell va dir que al seu despatx hi arriben 400 K, i va preguntar sobre els megues que tenia l’institut. Antonio (professor d’informàtica) li va dir que hi arribaven 9 megues   i va afegir que era molt poc per a un institut.
Després li van preguntar per què a Montcada hi ha WIFI gratuïta i aquí no. Els va respondre que s’està duent a terme aquest projecte, però assegura que no es podrà connectar tota la gent de la Llagosta perquè no tindrà molta capacitat.

Els alumnes de 1r de Batxillerat,
 escoltant atentament les explicacions de l'alcalde

Seguidament, li van preguntar sobre l’ambulatori, ell va dir que l’ajuntament no podia fer gaire cosa perquè per construir-ne un de nou, ho havia de fer la Generalitat de Catalunya i necessitaven molts permisos. Podrien haver-ho fet davant del Maragall i van tenir una discussió amb la Generalitat de Catalunya per millorar el servei d’Urgències. Va dir que a partir de les 24:00 hores de la nit no hi haurà urgències.
D’altra banda, el poble es queixa que hi ha molts coloms i que la plaça n’està plena. L’alcalde no creu que se’n vagin, entre altres coses perquè la gent gran els dóna menjar. Només veu una possibilitat, caçar-los amb falcons.

Un altre moment de la xerrada

També van comentar-li el treball de recerca. Una professora de l’institut va afegir que els alumnes no rebien ajuda de l’ajuntament i se’n queixaven. L’alcalde reconeixia que no van ajudar gaire l’any passat, però va dir que “ a partir de ahora colaboración absoluta. ¡Todo el ayuntamiento es vuestro!”.
Finalment, l’alcalde va dir que en el mes de juny, canviaran el nom del poliesportiu Riera Seca per poliesportiu Antonio García (actual campió del món de Handbol amb la selecció d’Espanya) i es posarà una placa amb el seu nom i totes les samarretes dels equips en què ha jugat.

L’alcalde ens ha semblat un home amb principis i confiem que complirà les seves promeses.

Cristian Cordero Torres   Ahmad Benhaddi Badr                                                                                                 
 Karina Zambrana Via      Marc Casamitjana Resa


L'Ahmad, la Karina, el Cristian i el Marc,
autors de la crònica


1 comentari:

  1. Hola,

    jo també m'ho vaig passar d'allò més be. La vostra rebuda va ser molt bona i les preguntes força interessants.
    Ho repetirem quan volgueu.

    Ara, haig de puntualitzar un parell de coses que surten a la crònica que no s'ajusten a la realitat.

    En primer lloc tot lo relacionat amb el CAP i el servei d'urgències a la Llagosta. Sí és veritat que han hagut converses amb el Departament de Salut i que aquestes converses constaten les dificultats del Departament per mantenir el mapa sanitari al territori tal i com el coneixem. Però vull deixar molt clar que A LA LLAGOSTA, LES URGÈNCIES NO ES TANQUEN. De fet podem dir que a la Llagosta les urgències s'amplien amb més personal a les nits.

    Respecte a la resta de temes res a comentar, més enllà que els falcons contra els coloms és una possibilitat entre altres i que l'ajuda del consistori a qualsevol alumne dels centres educatius serà sempre que es demani. Crec que un pilar bàsic de la nostra societat és la educació i farem tot el que estigui al nostre abast per ajudar en aquest tema.

    Moltes gràcies per tot i ens veiem un dia d'aquests.

    ResponElimina