dijous, 26 de gener del 2017

LA MODA
A continuació us volem explicar què és la moda, la seva història, el seu començament, com es crea i el que és en l’actualitat. Hem decidit presentar aquest tema perquè és un dels que més ens agrada, i perquè pot ser interessant per fer saber a la gent que la moda es torna a repetir.

-Què és la moda?
Es tracta d’un conjunt de peces de vestir, adorns i complements que es basen en aquests gustos, usos i costums, i que s'usen durant un període de temps determinat.

-Quan va començar a portar-se la moda?
Des del segle XVI fins aquests moments.

-Com va començar la història de la moda?
Fins al segle XV, la moda no existia com la coneixem avui en dia. La gent es vestia normal sense pensar en cap tipus de moda.

-L’actualitat sobre la moda.
Des de mitjans del segle XX, la moda s'ha anat portant a poc a poc i donant una imatge sobre els complements i la roba que porta la societat. Els modistes famosos actualment son Coco Chanel, Valentino, Christian Dior, Paco Rabanne…

La moda es descriu en dos sentits: els tipus de complements que dissenyen els modistes famosos, i la moda que donem a portar la gent.

-Com es crea la moda?
Una vegada que les idees i els temes han estat seleccionats, els dissenyadors creen les seves col·leccions amb una o dues temporades d'antelació. Han de seleccionar les idees i els teixits definitius que han decidit crear, i detalls dels petits accessoris, com poden ser clips o botons. Per últim, han de muntar una col·lecció que inclou els trend books.

-Què és un trend book?
Un trend book és un llibre sobre les tendències que creen els modistes.

-La moda es torna a repetir.


Aquesta fotografia representa que la moda que es portava fa uns anys, es torna a portar actualment. Per exemple: les jaquetes texanes, els pantalons “boyfriend”, les jaquetes de cuir, els pantalons de campana, les jaquetes “bomber” i moltes més coses...


Carla Rueda i Marina Rubert




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada