dijous, 22 de maig del 2014

Silvia Orozco: "Els caps d'estudis estem precisament al conflicte"


  • Avui, li farem una entrevista a la Silvia, cap d'estudis de l'Ins Marina. Porta al centre molts anys, des de l'any 2003 fins avui (2014).



 P: Explica'ns com era la teva vida professional abans de venir a aquest institut
 R: Abans de treballar en aquest institut, estava a un institut de Santa Coloma de Gramanet,
també fent de profe.



P: Quants anys portes aquí? I quants portes de cap d'estudis?:
 R: Des de l'any 2003, o sigui que uns quants anys. I fent de cap d'estudis aquest és el quart any.



 P: Com és la feina d'un cap d'estudis?
 R: Ja sabeu que aquí hi ha dos cap d'estudis, que és el Josep Maria Pinós i jo. I ens dividim la feina, ell està més en la part de fer els horaris, es dedica a unes altres feines. I jo bàsicament em dedico a gestionar els fulls d'incidència juntament amb els coordinadors de nivell i els tutors els profes i la resta d'equip directiu.Per exemple quan un professor es posa malalt, truco al departament d'ensenyament per demanar un substitut. En relació amb els alumnes, quan baixen a direcció perquè els ha expulsat un profe, parlem amb ell, el fem reflexionar fins que reconegui el seu error, el seu acte d'indisciplina i el suggerim que demani disculpes si ha faltat el respecte al professor o als companys.

P: Quants fulls d'incidència acostumes a rebre cada setmana més o menys?
R: Depèn... Els fulls d'incidència, el primer trimestre molts són 3r, però molts. Al menys uns deu a la setmana. De 2n pocs, uns tres o quatre a la setmana. I de 1r pràcticament cap. Però a mesura que va avançant el curs, diguem que aquesta dinàmica s'inverteix, per exemple al tercer trimestre es manté de 3r d'ESO i en canvi a 1r n'hi ha més. A 2n normalment s'ha mantigut, poden influir uns tutors que els coneixen més o no sé quines coses. Cal remarcar que alguns de batxillerat també formen part de molts conflictes per faltes de respecte al professor, inclús hem hagut d'expulsar un alumne. També existeixen els conflictes amb el telèfons mòbils, per l'us dels telèfons mòbils a classe per part dels alumnes, els seus mòbils finalment acaben a direcció.



P: Què és el millor i el pitjor de treballar de cap d'estudis?
R: Començo pel pitjor, el pitjor és precisament estar amb l'enfrontament contínuament perquè els caps d'estudis estem precisament al conflicte, no? Ve un professor i diu: "un alumne m'ha dit això" o "m'ha fet" això, tu has d'anar una mica a apagar aquell foc. I això clar, un dia rere l'altre doncs, va desgastant. Tot i que després se soluciona bé, perquè aquí al nostre institut no hi ha, gràcies a Déu, un conflicte tan gran que no els puguem gestionar, són coses petites, no hi ha hagut mai un problema tan fort que em tragués la son. I de coses bones, de la part bona és que m'agrada molt el contacte tant amb els professors com amb els alumnes. També m'omple de satisfacció veure el progrés dels alumnes el canvi de xip per a bé dels de 3r d'ESO cap a final de curs.




P: La teva feina absorbeix molt temps lliure de la teva vida? 
R: A temporades, a vegades m'he d'emportar feina el cap de setmana perquè hi ha coses que s'han de tancar aquí i moltes vegades no es pot treballar aquí. (És un entrar i sortir de profes i alumnes a direcció.). Hi ha algunes coses que necessiten més concentració i treballo millor a casa, també tenim dies més tranquils, hi ha bon ambient al institut.



  • Doncs aquí està part de la feina professional d'una cap d'estudis del centre Ins Marina.
Pol Aguilar, Carlos Limpias.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada