dijous, 29 de maig del 2014

Introducció al Metal

El Metal és un estil de música caracteritzat pel seu ritme ràpid  i veus molt fortes. Té una caracterització visual bàsicament amb peces de vestir negres i cabells llargs.
Signe representatiu del metal, que significa pau.

Malgrat això, cada gènere del metal té un estil determinat tant de música com de vestir:
Heavy metal
Aquest gènere va sortir a finals dels anys 60 i a principis dels 70.
És un gènere musical que té una inspiració amb el blues rock, rock and roll i rock psicodèlic.
La forma de vestir no és massa extravagant, com d'altres.
Peces negres i cadenes; no té massa representació visual.
 

Nu metal
També es coneix com a Nü metal, Aggro-metal , Neo metal o neou metal.
Es tracta de un gènere de fusió, que combina elements del  Heavy metal amb altres gèneres com el grunge, funk, rap i música industrial, entre altres.
Va començar a ser popular al 1999, però va sorgir al 1990.
La vestimenta sol ser com la del heavy metal però amb la fusió amb els altres gèneres.
En aquest cas amb el rap:
 
(Megapost)

Power metal

El power metal és un subgènere del Heavy metal que combina característiques del heavy metal tradicional amb elements del  metal neoclàssic i speed metal. A diferencia del trash metal, que es també subgènere del speed metal, el power metal actual es  concentra en la velocitat i el costat melòdic sense tanta agressivitat.
En el power metal es reconeix dos grans variants del mateix: la variant europea i la estatunidenca. La europea es caracteritza per tenir un son ràpid i més melòdic, fent més en temes ficticis i èpics i donant com resultat la creació de un estil musical més optimista i alegre. L'estatunidenca té com característica principal la potencia dels riffs i bateria . A diferencia del europeu, generalment la seva  música no utilitza elements sintònics ni teclats.
La vestimenta té un estil més gòtic que la del  heavy metal però sense arribar a ser-ho. La diferència del trash metal és que en el power metal no s'utilitza peces de roba texanes.
(Sonata artica)

Metal alternatiu
El metal alternatiu és un subgènere de heavy metal que posseeix  diverses característiques del rock alternatiu. Va guanyar gran popularitat  en la dècada dels 90. Aquest gènere té una categorització no molt clara, però  s'utilitza generalment a bandes que toquen heavy metal amb una visió més "alternatiu" fusionant  heavy metal amb altres tendències.
Té la mateixa vestimenta que el heavy metal.


Metal progressiu 


El metal progressiu és un gènere que fusiona música progressiva (en concret rock progressiu) i metal en qualsevol de les variants, com thrash metal, death metal, entre altres.

La vestimenta depén de la variant del metal amb la que es fusioni el progressiu.



Death metal



El death metal, és un subgènere extrem del heavy metal, considerat un dels més durs i pesants. Es caracteritza per impronunciables i profundes veus, conegudes com guturals, guitarres distorsionades i amb afinació un poc baixa, percussió ràpida amb un dominant ús del doble pedal, complexes estructures musicals.

Té una vestimenta poc caracteritzada per ser metal (roba negra o fosca). Cabells llargs i molts tatuatges.




(Bleed from within)

Gothic metal

Es diu metal gothic a un gènere musical que va començar traient inspiració tant del heavy metal ( sobretot del doom metal) com el rock gothic. Es caracteritza per una veu melòdica i de tant en tant guturals, i la prèsencia de violins i teclat , també per cants gregorians.

Una vestimenta molt fosca i negra però elegant i amb força.



(Xandria)

Thrash metal

El thrash metal és un subgènere del heavy metal que es caracteritza generalment pels seus ritmes similars al speed metal i el hardcore punk en  l'agressivitat.
Va sorgir en els anys 70 i els 80.

L'estil de la roba es caracteritza per les peces texanes i combinació de peces negres. 



Black metal 

 El Black metal és un subgènere extrem del heavy metal, que va sortir en els anys 80. Es caracteritza per les seves lletres anticristianes,  que generalment tenen temes com  l'odi, la violència  i la guerra. 
La vestimenta es caracteritza pel maquillatge blanc i negre per tot el cos (a vegades també vermell), roba completament negra, braçalets amb pinxos molt grans i cabells llargs.


(Serpent sermon)



Tot i que hi ha més estils aquests són els més coneguts.

Miriam Leal López



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada