dimecres, 21 de maig del 2014

Flor de lotus


Fer una flor de lotus és molt simple. Només ens fa falta un full i mig de paper (de colors diferents) que siguin DIN A-4, un fil o gometa (per agafar) i tisores si prefereixes no tallar paper amb les mans. Això és quant a material. Per fer-la es necessita:
-         8 trossets de paper rectangulars que seran els pètals de la flor (a la foto, són els de color blanc). Pots fer la mida que vulguis, segons com si les vols grans o petites. 
-         4 trossets de paper rectangular que seran els sèpals, és a dir, les fulles que aguanten la flor (a la foto, són els de color verd). Han de tenir la mateixa mida que els rectangles anteriors. Els sèpals són opcionals, també es pot fer sense. 
-         1 goma o fil.
-         1 tisores (opcional, ja que no és necessari, perquè si saps tallar paper amb les mans sortirà més exacte).
Ara a continuació et direm com es fa:
1-      Primer, és molt important que els trossets siguin iguals perquè si no la flor surt diferent o de mida diferent. Per això et recomano que facis com una llibreta de paper i li treguis els plecs deixant-la plana de nou, de manera que ja tens marcats els punts on has de tallar amb les tisores (si vols fer fulles de la flor has de fer aquest pas amb la mitja fulla que tens).

 2-      Una vegada ja ho tens tallat i tens el 8 trossets (12 si ho fas amb fulles) comencem a doblegar els papers, igual que a les imatges :



3-      Una vegada tenim tots els fulls així el que fem és ajuntar totes les parts amb la gometa o fil, i s’ha de posar com veieu a la imatge:



        
4-      Una vegada està agafat per la gometa o el fil hem de començar a doblegar les fulles. S’ha de doblegar amb compte que no es trenqui. Ho agafarem de les puntes més llargues i comencem a doblegar deixant un si i un no, i així fins a acabar.




5-      Si has decidit fer la flor amb fulles a sota (els sèpals verds), no les dobleguis tant com les fulles pètals perquè sortirà malament. Has de doblegar només una mica perquè surti com a la imatge.

Ara ja tens una flor de lotus!



Irene Santamaria i Miriam Leal












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada