divendres, 9 de maig del 2014

Més activitats de Sant Jordi: conferències


CONFERÈNCIA per als Batxillerats Cientificotècnics
Biografia del conferenciant:
-David Jiménez és Doctor en Enginyeria Electrònica per a la Universitat Autònoma de Barcelona.
-Des de 2004 és Professor Agregat al Departament d'Enginyeria Electrònica de l'Escola d'Enginyeria de la UAB.
-La seva activitat de recerca es centra en la millora de les prestacions dels dispositius electrònics.
-Durant els últims 8 anys ha dirigit diversos projectes de recerca sobre dispositius basats en el carboni, potencialment útils en aplicacions digitals, analògiques i de radiofreqüència.
-Actualment participa al projecte europeu "Graphene Flagship", un consorci de 75 universitaris, empreses i centres de recerca, de 17 països de la UE.
-L'objectiu d'aquest projecte és desenvolupar la ciència i les aplicacions del grafè, i se n'espera que tingui un gran impacte social.





Resum de la conferència " El grafè: s'acosta una revolució tecnològica?"
El grafè és un material que només té dues dimensions (2D) i presenta propietats electròniques, mecàniques, i químiques, soprenents en relació a d'altres materials coneguts.
Des de que va ser aïllat per primera vegada al laboratori a l'any 2004 s'han publicat decenes de milers d'articles científics i patents dedicats a l'estudi i l'explotacio de les seves propietats.
Les possibilitats d'aquest material són inabastables en combinació amb d'altres materials 2D aïllats recentment. En aquesta xerrada faré una revisió divulgativa de l'estat de l'art de la ciència del grafè, explicare quina mena d'activitat de recerca fem a la UAB en relació al grafè, i presentaré quina mena d'activitats de recerca fem a la UAB en relació al grafè,també presentaré el projecte europeu " Graphene Flagship", que té per objectiu el desenvolupament de les aplicacions tecnològiques d'aquest material.









CONFERÈNCIA per als Batxillerats humanisticosocials:
Biografia del conferenciant:
-Joaquim Clusa i Oriach és economista i Màster en planificació urbanística pero la Universitat de Redding del Regne Unit.
-Responsable d'Estudis Territorials al Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona de Barcelona i assessor econòmic de Barcelona Regional.
-Participat en projectes com el Pla Territorial General de Catalunya, Organització territorial d'Andalusia, región de Madrid, dels districtes de Barcelona, l'ampliació de l'aeroport del Prat, projectes d'infraestructures d'àrea metropolitana de Barcelona, Jocs Olímpics Barcelona 92, Activitats logístiques del Port de Barcelona, Front litoral-Fòrum Estació La Sagrera-Prim, Zona Franca, El Carmel, Gran Via II-Ikea.
-És Autor i coautor de nombrosos llibres i articles sobre estudis de viabilitat econòmica, així com de diferents conferències i seminaris a l'àmbit nacional i internacional.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada