dimarts, 5 de maig del 2015

Castle: la sèrie que està arrasant per tot el món

Castle
Castle és una sèrie de televisió nord-americana protagonitzada pels canadencs Nathan Fillion i Stana Katic. Emesa originalment per l'ABC, la sèrie es va estrenar el 9 de març de 2009. A Espanya la sèrie es va estrenar el 29 de juny de 2009 i s'emet a Cuatro, AXN i Divinity. El 23 de setembre del 2013 va estrenar la sisena temporada a ABC i el 7 d'octubre del 2013 va estrenar a AXN (Espanya). El 29 de setembre del 2014 es va estrenar la setena temporada a ABC.


Argument
Quan l'escriptor de novel·les de misteri Richard Castle (Nathan Fillion) es queda sense inspiració, aquesta sembla tornar a trucar a la seva porta quan un presumpte assassí en sèrie imita els assassinats de les seves novel·les. Col·laborant en aquest primer cas amb la detectiu Kate Beckett (Stana Katic), troba en ella la inspiració per a un nova sèries de llibres (Nikki Heat) i decideix acompanyar-la en els seus nous casos encara Kate, va obligada al principi pel capità Roy Montgomery (Rubén Santiago-Hudson). La trama gira al voltant dels diferents casos que van resolent i com evoluciona la relació entre ells i els altres policies de la comissaria: Javier Esposito (Jon Hortes), Kevin Ryan (Seamus Dever) i Lanier Parish, la forense (Tamala Jones) .

Crítica
Al març de 2009, la sèrie obtenia en Metacritic una puntuació de 53 punts sobre 100 basat en 22
anàlisis de la crítica especialitzada; mentre, la del públic, basada en 180 valoracions, li donava una puntuació global de 9,3 sobre 10.1 En IMDb la sèrie obté una puntuació del públic de 8,3 sobre 10 basada en la votació de prop de 22.000 usuarios.Fins a aquesta data, ha obtingut 14 nominacions en diferents premis i categories guanyant 7. Ha destacat en 4 nominacions als Emmys (Primetime). A més, ha tingut 5 nominacions als People 's Choice Awards, havent guanyat tres anys consecutius el premi de Millor drama criminal a la televisió.


Opinió personal: per a mi és una de les millors sèries del moment.                                        Cristian  Salazar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada