dimarts, 21 de novembre del 2017

Un recorregut estelar


A moltes persones els agrada contemplar el cel a la nit en zones poc il·luminades per descobrir i observar el diferents dibuixos que formen les constel·lacions. En aquest article us proposem un recorregut per algunes de les constel·lacions més conegudes.














L'Óssa  Major (en llatí, Ursa Major; abreujat, UMa), també coneguda com el Carro Major, és una constel·lació visible durant tot l'any a l'hemisferi nord. Entre els aficionats és coneguda amb el nom de "EL CARRO", per la forma que dibuixen les seves set estrelles principals, tot i que ha rebut molts noms diferents.


Cassiopea és una de les constel·lacions més conegudes del catàleg estel·lar de Ptolomeu, l’Almagest, del segle II. És fàcilment reconeixible per les seves cinc estrelles brillants en forma de W, que formen un conegut asterisme del cel circumpolar boreal.


Pisces és una constel·lacio del zodíac, está ubicada entre Aquarius al oest i Aries a l’est.


Lleó és una de les contel·lacions més conegudes. aquesta contel·lacio conté moltes estrelles brillants, entre les quals destaca leonis, anomenada Regulo (rei petit en llatí), i que en la antiguitat va rebre el títol de cor de Lleó, és coneguda en l’antiguitat grega com el cor de lleonis i en l’astronomia àrab Al Kalb al Asad.


Aquari és una de les 88 constel·lacions reconegudes per l'astronomia moderna, descrita per Claudi Ptolomeu. El seu símbol representa el flux de l'aigua. De tot el zodíac, aquari és una de les constel·lacions reconegudes amb major antiguitat.


imatge d’un dels telescopis més potents, on treballen alguns astrònoms.

IKER VARGAS      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada