dimarts, 18 de novembre del 2014

GRAN RECAPTE 2014: "Si a l'institut tothom hi participa, podem arribar a rècord mundial!"

COM CADA ANY, L'INSTITUT MARINA PARTICIPA EN EL GRAN RECAPTE DE RECOLLIDA D'ALIMENTS. AQUEST ANY LA RECOLLIDA SERÀ ENTRE EL 24 I EL 28 DE NOVEMBRE.
AIXÒ ÉS EL QUE APORTAREM:

1r ESO-  1kg cigrons

2n ESO- 1kg llenties


3r ESO-  1kg pasta

4t ESO - 1 kg arròs


PQPI- 1kg llenties


1r batxillerat- 1kg farina

2n batxillerat- 1kg sucre


1r CFGM- 1 kg mongetes

2n CFGM- 1kg farina


CAS- 1kg sucre


A l'institut, qui s'encarrega d'organitzar les campanyes solidàries és l'Alícia Sirvent, per això hem volgut parlar amb ella perquè ens expliqui amb més calma què hi ha darrere d'aquestes campanyes. Això és el que ens ha explicat:


En el cas de La Llagosta aquest serà el tercer any que participem en aquesta campanya, els tres anys anteriors només va participar l'institut Marina  i aquest any es suposa que participaran totes les escoles del municipi i a part alguna entitat més. Van participar el Sorli, Caprabo, el Mercat municipal i el Dia. i a més hi ha dues entitats més, amb persones que ajuden a distribuir els aliments.


OBJECTIU: El que volem aconseguir aquest any és que tothom col·labori amb un quilo de menjar que portin cadascun. Els de primer cigrons, els de segon llegums... Cada curs tenia un producte per portar. L'any passat va participar poca gent, això normalment va acompanyat amb una campanya de difusió. Si fem molta publicitat la gent participa més, si no corre la veu costa una mica més. Llavors, la idea d'aquest any és que cada persona porti un quilo i, si tothom ho fa de l'institut podem arribar a rècord mundial.

ON VAN ELS ALIMENTS? Això s'ha centralitzat aquí, o sigui no s'emporten enlloc, es queda a la Llagosta. És a dir, que tots els productes, tots els que recollim, es repartiran a famílies d'aquí, gent que està registrada a l'ajuntament. El que es amb el que fa amb el que es recull és que s'emmagatzema i es va distribuint. Les persones han d'anar a l'ajuntament, han de portar una documentació que els demana, miren que una és família susceptible de rebre ajuda, es fa un control i llavors es pacta. Al cap d'un mes es comprova si ha millorat la situació,  i si ha millorat es repartirà entre altres famílies. El que es fa és filar més prim.


QUI PARTICIPA? Hi ha molta gent que participa.Hi ha professors que hi participen en el seu poble o en el col·legi dels seus fills però s'intenta que participin aquí.

QUÈ REBEN LES FAMÍLIES? A les families no els hi donen molt, els hi donen un lot a cada una per la durada de un mes aproximadament i desprès, si en sobra, els en donen més, per més temps. Es un lot on hi ha una ampolla d'oli (sempre són productes que tinguin llarga durada a nivell de proteïnes), arròs, pasta i llegums. Potser en el supermercats recullen paquets de galetes amb una caixa que hi ha a una sortida.Llavors el que s'intenta en aquest lloc és que hi hagí una cosa de cada. També s'ha fet recollida de productes infantils,com potets, bolquers..., però aquí a la Llagosta encara no s'ha fet.
Hi ha supermercats que únicament recullen material d'higiene infantil o bé productes d'alimentació infantil, les farinetes o el que sigui. Cada entitat intenta recollir un producte perquè llavors aquests lot sigui més variat.


Alba Liñan, Cristina Rodriguez, Yaiza Pintó. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada