dijous, 27 de novembre del 2014

Heavy Rain

Heavy Rain és un joc de drama interactiu thriller psicològic desenvolupat per Qantic Dream i distribuït  per Sony Computer Entertainment exclusivament per a PlayStation 3. Heavy Rain és una aventura gràfica però també es pot anomenar  pel·lícula interactiva,com el qualifiquen els seus creadors, ja que és el jugador qui maneja els diferents personatges podent decidir com avança la trama,  els girs argumentals  i fins i tot el destí dels seus protagonistes.


Mode de joc
La manera de jugar és bastant diferent de la majoria de videojocs: els personatges poden interactuar amb l'entorn, decidir la manera de tractar els altres personatges o realitzar diferents accions, per simples que siguin (mirar el rellotge, dutxar-se...),o les més importants per al desenvolupament de la trama, com el destí d'un personatge, que continuï amb la seva investigació, o no sigui capaç de sortir d'un edifici en flames; també es poden observar els pensaments dels personatge en diferents situacions o els seus estats d'ànim, cosa que ens ajudarà a comprendre el punt de vista del personatge en aquest moment, o fins i tot ens proporcionarà pistes de com seguir avançant. Segons les decisions que es prenguin hi ha finals diferents.




Opinió personal 

M'agrada aquest joc, però com que no tinc la consola adequada no hi puc jugar.

                                                                                                                                     Alex Rene


dijous, 20 de novembre del 2014

Quadres: nova moda dels professors

Un dia ens vam fixar que molts professors anaven amb camisa de quadres, però van coincidir molts que portaven el mateix estil. Així que vam fer-los una foto perquè els pugueu veure.
Què us sembla aquest estil tan original que es porta en tots els armaris del nostres mestres? ;) ;) ;)         
 Marina Ortega Montero i Tamara Jimenez
Joan Tornel

Juanfran Horillo

Lluís Peña

Carlos Segura


Félix Marco

Josep M. Guiteras

David Rodriguez



Beyound two souls

                       
                     
Beyond two souls


Beyound two souls, traduït al català "Més enllà de dues ànimes" és un joc dramàtic interactiu desenvolupat per Quantic Dream i distribuït per Sony Computer Entertainment exclusivament per a Playstation 3, protagonitzada per Ellen Page i Willem Dafoe. Va ser estrenat el 8 de octubre del 2013 en Europa i el 17 d´octubre al Japó el 2013.


Trama
El joc és una narrativa no lineal, saltant endavant i endarrere en la vida de Joide Holmes, la protagonista principal. 

Desenvolupament
Amb 8 anys, Jodie Holmes (Caroline Wolfson ) viu en una base militar amb el seus pares adoptius, Philip i Susan. Des del seu naixement Jodie ha tingut una estranya connexió psíquica amb un misteriós ens anomenat Aiden, amb el  qual pot fer molts actes telepàtics estranys i terrorífics. Després d'un accident amb uns nens del veïnat, donant com a resultat que Aiden quasi mata  un nen. Els seus pares se l'emporten al departament d'activitat paranormal, on va aprendre a controlar  Aiden. Al final del joc pots escollir morir o viure.

Opinió personal
A mi m'agrada aquest joc, no puc jugar perquè no tinc la consola adequada, però he vist el joc  per internet.













                                                                                                             
Alex Rene Pinaida Busto 



                                                                        

dimarts, 18 de novembre del 2014

GRAN RECAPTE 2014: "Si a l'institut tothom hi participa, podem arribar a rècord mundial!"

COM CADA ANY, L'INSTITUT MARINA PARTICIPA EN EL GRAN RECAPTE DE RECOLLIDA D'ALIMENTS. AQUEST ANY LA RECOLLIDA SERÀ ENTRE EL 24 I EL 28 DE NOVEMBRE.
AIXÒ ÉS EL QUE APORTAREM:

1r ESO-  1kg cigrons

2n ESO- 1kg llenties


3r ESO-  1kg pasta

4t ESO - 1 kg arròs


PQPI- 1kg llenties


1r batxillerat- 1kg farina

2n batxillerat- 1kg sucre


1r CFGM- 1 kg mongetes

2n CFGM- 1kg farina


CAS- 1kg sucre


A l'institut, qui s'encarrega d'organitzar les campanyes solidàries és l'Alícia Sirvent, per això hem volgut parlar amb ella perquè ens expliqui amb més calma què hi ha darrere d'aquestes campanyes. Això és el que ens ha explicat:


En el cas de La Llagosta aquest serà el tercer any que participem en aquesta campanya, els tres anys anteriors només va participar l'institut Marina  i aquest any es suposa que participaran totes les escoles del municipi i a part alguna entitat més. Van participar el Sorli, Caprabo, el Mercat municipal i el Dia. i a més hi ha dues entitats més, amb persones que ajuden a distribuir els aliments.


OBJECTIU: El que volem aconseguir aquest any és que tothom col·labori amb un quilo de menjar que portin cadascun. Els de primer cigrons, els de segon llegums... Cada curs tenia un producte per portar. L'any passat va participar poca gent, això normalment va acompanyat amb una campanya de difusió. Si fem molta publicitat la gent participa més, si no corre la veu costa una mica més. Llavors, la idea d'aquest any és que cada persona porti un quilo i, si tothom ho fa de l'institut podem arribar a rècord mundial.

ON VAN ELS ALIMENTS? Això s'ha centralitzat aquí, o sigui no s'emporten enlloc, es queda a la Llagosta. És a dir, que tots els productes, tots els que recollim, es repartiran a famílies d'aquí, gent que està registrada a l'ajuntament. El que es amb el que fa amb el que es recull és que s'emmagatzema i es va distribuint. Les persones han d'anar a l'ajuntament, han de portar una documentació que els demana, miren que una és família susceptible de rebre ajuda, es fa un control i llavors es pacta. Al cap d'un mes es comprova si ha millorat la situació,  i si ha millorat es repartirà entre altres famílies. El que es fa és filar més prim.


QUI PARTICIPA? Hi ha molta gent que participa.Hi ha professors que hi participen en el seu poble o en el col·legi dels seus fills però s'intenta que participin aquí.

QUÈ REBEN LES FAMÍLIES? A les families no els hi donen molt, els hi donen un lot a cada una per la durada de un mes aproximadament i desprès, si en sobra, els en donen més, per més temps. Es un lot on hi ha una ampolla d'oli (sempre són productes que tinguin llarga durada a nivell de proteïnes), arròs, pasta i llegums. Potser en el supermercats recullen paquets de galetes amb una caixa que hi ha a una sortida.Llavors el que s'intenta en aquest lloc és que hi hagí una cosa de cada. També s'ha fet recollida de productes infantils,com potets, bolquers..., però aquí a la Llagosta encara no s'ha fet.
Hi ha supermercats que únicament recullen material d'higiene infantil o bé productes d'alimentació infantil, les farinetes o el que sigui. Cada entitat intenta recollir un producte perquè llavors aquests lot sigui més variat.


Alba Liñan, Cristina Rodriguez, Yaiza Pintó. 





dijous, 13 de novembre del 2014

La felicitat en una ampolla: CAMPANYA SOLIDÀRIA DE RECOLLIDA DE TAPS DE PLÀSTIC

L'INS Marina torna a participar en la campanya solidària de recollida de taps de plàstics per a la fundació GAEM (Grup d’Afectats d’Esclerosi Múltiple) i també per a la plataforma GENEFA, que dóna suport a la investigació gènica per a afectats per l'Atàxia de Freidriech.


Tal com vam fer l'any passat, podrem dipositar els taps que portem de casa en uns recipients que trobarem al claustre.







AQUESTS SÓN ELS CARTELLS DE PROMOCIÓ DE LA CAMPANYA:








Però... sabeu com és que els taps de plàstic serveixen per recollir diners? Aquí us ho expliquem:

Per què donen diners pels taps?
El component bàsic dels taps de plàstic es el polietilè d'alta densitat.Es un material químic es fabrica partir  del petroli i es molt apreciat per la seva resistència.  
El problema es que no es fabrica a Europa, per tan les empreses que treballen amb aquest material es veuen obligades a invertir temps i diners en comprar-lo en l'estranger.

Per això, quan, després de separar els taps, es porten a la planta recicladora per reutilitzar-ne el polietilè d’alta densita,t s’obté una compensació monetària. Aquests diners es donen a les campanyes solidàries promotores de la recollida de taps que de mica en mica cada cop s’acosten més al seu objectiu final.

Aquí trobareu imatges d'on es troben els punts de recollides de taps. Els pots trobar davant de la sala de guàrdies i davant de la sala de professors


Davant de la sala de guàrdies





Davant la sala de professors


Pedro Ascaso i Àlex René

Enquesta sobre els mòbils: la majoria el tenen des de 6è de Primària

Hem passat per totes les classes de primer d 'ESO i els hi hem fet una enquesta anònima sobre els mòbils, perquè és un tema que el nois d'avui dia tenen molt interès i  l'usen tot el dia. Volíem saber si podrien estar un dia sense mòbil i la majoria ha dit que sí podrien estar un dia sense mòbil i uns altres han dit que no. Això s'hauria de mirar perquè estar amb el mòbil sempre pot comportar problemes greus de salut.
Una de les respostes més impactants és que hi ha persones que han tingut els seu primer mòbil a 3r de primària!!
Tamara Jimènez i Marina Ortega.



1. Des de quan tens un mòbil?


La majoria d'alumnes tenen mòbil des de 6è, però n´hi ha alguns que en tenen des de 3r de primària















2.Quin mòbil tens?











La majoria d'alumnes tenen un Samsung, però n'hi ha bastants que tenen un LG.







3.Quin altre mòbil t'agradaria tenir?










La majoria d'alumnes voldrien tenir un iphone o un Samsung.









4. Cada quan et canvies el mòbil?








La majoria d'alumnes se'l canvia quan se li trenca i a d'altres els hi regalen.










5.Què penses de l'iphone 6?




La majoria pensa que costa massa diners, però hi ha una gran part de gent a qui li agradaria tindre'l.














6. Fins a quina hora estàs amb el mòbil a la nit?













La majoria fins que els deixen els seus pares, però n'hi ha alguns que fins que es queden adormits.




7. Podries estar sense mòbil?







La majoria sí que podria estar sense mòbil, tot i que són bastants els que confessen que no.

dimarts, 11 de novembre del 2014

Reportatge: "PROJECTE FIGUERA"

   Ens van informar que probablement hauríem de treure la figuera, però és del tot cert?  


Fa anys que tenim una figuera al pati, i aquest estiu va caure. Ara us explicarem quin ha estat el procés, però primer hem buscat informació sobre les figueres, i hem trobat que es tracta d'un arbre caducifoli de la família de les moràcies que pot assolir fins a 5 m d'alt (però la del nostre pati no deu fer més de 1'95 m ) Presenta un tronc gruixut amb l'escorça llisa i de color gris. Les seves fulles són grans, 10-20 cm de longitud, i es disposen de forma alterna a les branques. Les flors són molt petites i es localitzen dintre d'un receptacle en forma de pera, que més tard es transformarà en el fruit; la figaÉs una espècie molt resistent i es cultiva amb finalitats ornamentals i com a fruiter de segona categoria .

Aquest arbre probablement és originari de del sud-oest d'Àsia. Actualment es troba naturalitzat per tot el sud d' Europa, especialment a la zona de la Mediterrània. La del nostre pati ha sobreviscut molts anys, tal com ens ha explicat el senyor Evaristo Silvestre, que és qui la va plantar l'any 1980: <Yo empecé trabajando en el trozo de tierra de aquí al lado> (on és ara l'Escola Joan Maragall), i llavors li van oferir l'oportunitat de treballar a l'institut com a jardiner. Com que al institut hi havia un munt de rosers on venien tots els nens a fer-si fotos, i com que hi havia un tros buit va decidir plantar la figuera. La figuera va arribar aquí perquè ell tenia uns vinyes en Cerdanyola amb figueres i cireres, i va agafar una planta de figuera i la va plantar en el tros que hi havia lliure. 

Ja fa un temps la  figuera va caure  perquè la van podar malament, i com que va fer molt temporal aquest estiu, doncs ha caigut. "No sabem si les arrels estan ben agafades o no", ens ha dit l'Anabel Giménez, directora de l'institut. És un perill que estigui caiguda perquè a l’ hora del pati els alumnes surten allà i pot caure del tot. "Abans de treure-la, vindran experts per diagnosticar l’estat de la figuera, i depèn de el que ens diguin decidirem què fer, però si la podem salvar la salvarem."

Han decidit, doncs, salvar-la tot i que l'Anabel també ens va comentar que " a vegades  la figuera pot ser un inconvenient, sobre tot a l’ hora del  pati  perquè es veu que , uns alumnes menjaven figues i uns altres es dedicaven a llençar-les,  Projectil dóna figues", però d'altra banda és un arbre molt bonic i na figues molt bones. "Seria una una llàstima que l'haguéssim de treure", conclou.

Finalment, ha estat l'home que la va plantar, l'Evaristo, qui l'ha salvada. Diu que a ell li era igual treure-la o deixar-la , però l'institut li va demanar que per favor l'arreglés.  <L'any que ve tornarà a donar figues>.
El nostre conserge Josep i l'Evaristo orgullosos amb el seu treball a la figuera.

                                                                                     Leire Álvarez i Ariadna Sánchez

QUINA TELE MIREM?

Hem volgut fer una enquesta sobre quina televisió mira la gent, a continuació us mostrem les preguntes de l'enquesta i les respostes que ens han donat:
Hem triat fer aquesta enquesta perquè ens sembla interessant saber quantes hores i quins canals veuen més la televisió.

La majoria d'alumnes veuen més FDF, Antena 3 la veuen poques persones.





                                                   Quin  programa mires més freqüentment?

Aquesta gràfica  ens mostra que molta gent mira tots aquests programes, i també altres com: MENTES CRIMINALES, LOS CAZADORES DEL PANTANO,...




                                                   Quina sèrie mires més?


La majoria dels alumnes mira "La que se avecina" i en canvi "Hermanos" no el miren gaire.




                                                  En quin idioma mires la tele?



La majoria dels alumnes escoltent la tele en castellà, en canvi en català no l'escolten molt.


                                                             Quantes hores diàries mires la tele?




La majoria dels alumnes miren la tele entre 2 i 4 hores.
Yaiza, Alba i Cristina

dimarts, 4 de novembre del 2014

DAGOLL DAGOM ACTUA AL TEATRE VICTÒRIA AMB LA SEVA MILLOR OBRA: MAR I CEL

Durant el mes d'octubre, tots els alumnes de l'INS Marina vam anar al teatre Victòria de Barcelona a veure Mar i Cel, una obra que commemorava els 40 anys del grup Dagoll Dagom. Es tracta d un musical que ha fet història, el drama reconvertit en cant a l'esperança que ha emocionat i commogut centenars de milers d'espectadors, sobretot els més de 500 alumnes i professors que van gaudir de l'espectacle. En complir uns esplendorosos quaranta anys, Dagoll Dagom posa Mar i cel en escena per tercer cop i amb una força renovada, un nou càsting i noves sensacions que ens emocionaran. Un espectacle sobre la intolerància i la incomprensió entre dos mons, orient i occident. Dues religions eternament enfrontades – la islàmica i la cristiana-.
Una bella història d'amor impossible entre una noia cristiana i un corsari morisc.
Una història amb innombrables paral·lelismes amb el món en què vivim.

A continuació us mostrem l'opinió de dos dels alumnes assistents:

La veritat és que no em semblava una obra molt entretinguda al principi , però em vaig equivocar perquè després de veure l'obra era impensable que algú pogués pensar així, i a més aquesta obra estava molt sol·licitada ja que hi havia 40.000 persones en cua després de nosaltres, gràcies a l'Alba Oliveras i al departament de llengües, vam poder gaudir d'aquest espectacle tan emocionant. (Pedro Ascaso Sandoval, 3rA).


En alçar el teló les emocions van aflorar, tot el teatre que fins aleshores estaven xerrant, va quedar bocabadat amb el pla d'escena, aquell immens vaixell omplia tot l'escenari i ens feia formar part d'aquella història, com si estiguéssim dins la lluita dels musulmans contra els cristians.
Saïd, el capità musulmà, i la seva tripulació de pirates van raptar uns cristians a la mar i els van fer presoners. Arran d'aquí Saïd es va enamorar d'una presonera cristiana, anomenada Blanca, filla del capità del vaixell cristià, el qual, en assabentar-se de la relació de la seva filla amb Saïd, va ordenar la mort del musulmà. Abans d'aquesta situació s'havia produït  un canvi de papers, els musulmans van ser alliberats per un l'endemà Carles, el pare de la protagonista, va començar l'execució però Blanca, que estava en contra va dir-li al seu pare que si matava a Saïd ella mateixa es suïcidaria. Això va provocar en els espectadors una gran commoció, jo mateixa em vaig sorprendre de l'amor que sentien l'un per l'altre
Carles desafiant a Blanca, va matar a Saïd d'un tret i tot seguit ella e va clavar una creu cristiana que sempre portava a sobre, morint a l'acte i deixant tota la sala en un gran silenci degut al tràgic final. (Marta Díaz Gómez, 2n Batxillerat)




Aquí teniu algunes fotos prèvies a la representació:













I ja cap a casa


Pedro Ascaso Sandoval i Sergio L.
3rA