dimecres, 26 de febrer del 2014

L'EXPOSICIÓ DE MARINA MARCOS. TR: APLICACIÓ DEL CODI DE BARRES A LES PAPALLONES.


La setmana passada, es van realitzar al nostre centre les exposicions dels treballs de recerca dels alumnes de 2n de Batxillerat. Aquests eren de diversos temes segons la branca que havien escollit. Nosaltres, tres alumnes de 4t d’ESO, vam poder gaudir d’una d’aquestes presentacions.
La Marina Marcos i el seu treball anomenat Lectura del codi de barres de l’ADN d’una papallona, ens va deixar a tots fascinats per la gran feinada duta a terme. En paraules de la pròpia Marina, “després de dur a terme un seguit de tècniques de biologia molecular, vaig obtenir la seqüència d’ADN de la papallona que jo havia recollit a la Serralada Marina. Amb aquesta seqüència i amb ajuda de la bioinformàtica, he aconseguit identificar i classificar la meva espècie de papallona.” Una exposició sobre l’ADN de les papallones va ser apta per a tothom, arribava sense problemes tota la informació sense cap mena de pèrdua.
L’organització del PWP, l’ordre a l’hora d’explicar i altres elements, van fer que un treball tant costós com és un projecte de Recerca, semblés fàcil.
Com és normal els nervis són a la vista, i aquesta noia va saber dominar-los i fins i tot calmar-los. Ho va fer molt bé, des del principi fins al final.
Va ser aquí on va aparèixer la gran sorpresa. Una diapositiva annexa al projecte plena d’humor va fer que tothom es quedés fora de lloc. Va ser el germà de la Marina l’encarregat de dur a terme aquesta broma i conseqüentment pujar els colors a la noia.
Ha estat un gran treball per part seva i una grata satisfacció per a nosaltres poder haver assistit a veure-la.
FELICITATS MARINA PEL TEU GRAN TREBALL.                                                                                                                                                   Neus, Alina i Ana

                                                               

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada