dijous, 8 de juny del 2017

Entrevistes Erasmus (alumnat i professorat).

Entrevistes dels participants Erasmus+ del projecte LET THE SCIENCE DISCOVER US (alumnat i professorat).

A continuació us presentem les opinions dels professors i alumnes de l'Ins Marina que han viatjat a la República Txeca d'Erasmus+ en relació amb la mobilitat realitzada recentment dins del marc d'activitats del projecte.

¿Què vau fer al llarg del viatge? Vam fer activitats de tipus més acadèmic com ara visitar l’Experimentarium que és un parc temàtic d’experiments a l'institut d'Otrokovice, vam visitar laboratoris i a les tardes fèiem activitats més culturals com ara visitar el zoo, el museu de les sabates, etc. També vam anar amb un vaixell pel riu Moldava i, per últim, vam assistir a una conferència d’un científic anglès que va demostrar diferents principis de física i química i ciències.

¿Què és el que hem vist al laboratori? Hi hem vist uns experiments de química (representació de tot el nostre treball al llarg del curs) i treballs de robòtica.

¿D’on ha sorgit el vostre projecte? El coordinador internacional que va idear tot el projecte va ser Mustafa Akinci, que prové de Turquia. Va ser el promotor de tot, orientat cap a l’àrea de les ciències, ja que a Turquia tenen una mica menys de recursos que aquí i volien fer una xarxa de contactes per aprendre d’altres països. Gràcies al Jordi Giménez vam començar a treballar la programació i la robòtica i ho vam aprofitar per incorporar-ho al projecte Erasmus+.

¿Què heu fet al llarg d’aquest curs al voltant del projecte? Primer vam fer unes enquestes pre projecte per veure com estava la situació a nivell d’alumnat, del professorat i dels pares; hem treballat components, la programació del Scratch una mica l’electrònica i altres tasques més agradables pels alumnes, també alguns professors es van anar reunint i van compartir idees i van dissenyar activitats. A final de curs vam fer un intercanvi a la República Txeca i al març vam anar (només els professors) a Itàlia, a la Toscana, a fer presentacions per tractar l'informe Pisa dels darrers anys, els resultats dels alumnes i metodologies innovadores aplicades a l'àrea de les ciències.

¿Per què ho feu? ¿Amb quina finalitat? Perquè aprenem més i aprenem a programar i a aprofundir en el tema de la robòtica que en el futur es valorarà molt. També amb la finalitat de difondre les ciències a tot arreu i poder ensenyar i aprendre al màxim l’anglès i practicar-lo. D’altra banda, ho fem amb una finalitat de què no sigui tan avorrit i de maneres més entenedores.

¿Què heu aprés o què esteu aprenent amb tot això? Tecnologies, informàtica, programació, electrònica, components, noves cultures, noves llengües, més coses de ciències i experiments.

¿Quines orientacions teniu? Hem tingut moltes orientacions per part del nostre professorat (departaments) i de professors d’altres països, i compartim les nostres idees, treballs... La Raquel i la Marta, d’anglès, el Carlos Segura de Física i química i en Jordi Giménez han sigut els professors que ens han guiat durant tot el projecte.

¿Ens aconselleu participar posteriorment a nosaltres en l’Erasmus? És clar, és una experiència molt bonica; si en teniu l’oportunitat ho heu de fer, sense dubte. Fas unes molt bones amistats amb gent d’altres països, coneixes altres cultures, practiques molt diferents llengües i visites països nous. El que aprens durant tot el projecte és molt enriquidor, no solament com a experiència, ja que això obre moltes portes cap al futur. Al principi fa una mica de por, però quan aconsegueixes fer-ho tens un reforç molt positiu i és una oportunitat per aprendre de maneres diferents coses que al dia a dia a l’aula no poden oferir tots els centres. També val per quan entres a la universitat, quan fas intercanvis, etc.

¿T’ha agradat la República Txeca? Sí, molt, perquè vam poder conèixer altres cultures, altres llocs... encara que el menjar ha sigut diferent.




IMG_5589.JPG
*Benvinguda al centre i presentació de l'Eramus a la República Txeca.

IMG_5731.JPG
*Alumnes i professors de l'Ins Marina que han anat a la mobilitat Erasmus+ a Otrokovice.

Mireia Pubill, 3r B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada