dimecres, 1 de febrer del 2017

Hi ha diferència de gènere a l’esport?

Fa poc la nostra professora d’Educació Física, Alícia, va plantejar a uns alumnes una pregunta molt interessant i complicada. Hi ha diferència de gènere a l’esport?

Els alumnes es van quedar sense paraules, i jo també, per això des d’aquest article volem saber l’opinió d’alguns alumnes i dels professors.
 
Alícia, per la seva part, ens va donar la seva opinió de tot el que ha vist com a professora. Ens va dir que l’instint primitiu de l’home sol ser més agressiu i més competitiu. En canvi, el de les noies sol ser més passiu. Ens va posar un clar exemple amb el joc clàssic de matar. Fent aquest exercici ens vam adonar que els nois eren molt més agressius intentant matar a tothom. També anaven sense compte als balons dividits, podent-se fer malbé; mentre que la majoria de les noies intentaven passar desapercebudes. Podem trobar-hi alguna excepció, ja que un grup de noies sí que participaven molt en el joc.

També ens va dir que en la part col·lectiva les noies eren més manyoses, ja que eren capaces de treballar molt bé col·lectivament. En canvi, als nois els costava més entendre’s entre ells i cadascun anava pel seu costat al principi.

Per últim, Alícia va parlar sobre el món de l’esport professional. Ella creu que la dona cada vegada té més protagonisme que abans, però tot i així l’home té més expectació en aquest món.

Després de saber l’opinió de la professora d’Educació Física, vaig voler saber l’opinió dels alumnes. El nostre primer entrevistat va ser l’alumne de tercer Cristian.

Hi ha diferència de gènere a l’esport?
No. Diferència no hi ha, però tant nois com noies poden preferir una cosa o l’altra. Això de les diferències pot venir que antigament hi havia més masclisme, i les noies no podien jugar als esports. Però ara que estem al segle XXI, penso que no hi ha diferència de gènere.

I l’actitud?
Jo penso que en general els nois són mes agressius, però sempre hi ha excepcions.

Després d’entrevistar a Cristian, li tocava el torn a Manu.

Hi ha diferència de gènere a l’esport?
No. No hi ha diferència perquè actualment hi ha molta mena d’esports que tenen els dos gèneres, com futbol, basquetbol, handbol… Això de les diferències poden ser degudes a les preferències de la gent, a qui agrada més veure als homes que a les dones. Penso que la dona queda en un segon pla.


I en l’actitud?
No és la mateixa. Ens trobem que els homes són més agressius. Les dones nno s'ho prenen tan seriosament, però després hi ha les típiques dones que arrasen amb tot el que pillen i altres nois que no són tan bruts.

Ara tenia curiositat sobre l’opinió de les noies, així que vaig entrevistar-ne a una de molt amable, Andrea Hermosilla.

Hi ha diferència de gènere a l’esport?
Sí. Als esports femenins els mitjans de comunicació mai els donen importància; mai donen notícies ni informació. No els donen subvencions, només es centren en els nois i en el futbol masculí, perquè en el femení, no.
I en l’actitud?
No té res a veure. És un estereotip imposat per la societat: com que els nois han de ser sempre “els millors”. Les noies se suposa que hem de ser més sensibles, però no té res a veure, perquè cada persona és com és.


Després de fer les entrevistes ens vam adonar de la diversitat d’opinions dels alumnes: i curiosament els nois deien que no hi havia diferència mentre que les noies sí que deien que hi havia diferència. I tu què creus, hi ha diferència?


Felipe Díaz

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada