dimecres, 1 de febrer del 2017

      Visita d’Arturo Padilla de Juan, per Laura Angulo i Pol Canet


Divendres passat va venir a visitar-nos al nostre institut l’escriptor Arturo Padilla de Juan. A la seva visita ens va parlar de molts temes interessants i sobretot vam parlar del seu llibre, el qual havíem llegit anteriorment: Ombres a la foscor. Sobre el llibre ens va explicar algunes curiositats i ens va poder respondre a alguns dubtes sobre aquest. A més, ens motivava a seguir els nostres somnis.



Arturo Padilla ens va explicar com va interessar-se sobre l’art de l’escriptura i algunes anècdotes de la seva vida relacionades amb el llibre.

Després de presentar-se, va explicar un fet molt emotiu: tractava d’un concurs literari que rep el nom de l’escriptor Jordi Sierra i Fabra, que consistia a presentar un petit llibre. Qui guanyés el concurs rebria 3.000 euros i la satisfacció de conèixer en persona al Fabra. Arturo, interessat al saber el premi, hi va participar, esperant, esperant i esperant…


Fins que un dia, mentre Arturo estava a la seva habitació, va escoltar una trucada, però li feia pal contestar. Un segon després va entrar la seva mare dient que era per a ell. En aquell moment Arturo no s’esperava que qui havia trucat era ni més mi menys que Sierra i Fabra, dient que havia guanyat el concurs. En aquell precís moment es va produir un enrenou a l'habitació, la mare cridant de felicitat i la germana saltant. 

A l’altre costat del telèfon Sierra i Fabra va anunciar que estava emocionat, per ser qui havia provocat tota aquella alegria en la seva família. 
 



La visita va ser emotiva, amena i ens va servir per conèixer millor aquest món immens i gran dipòsit de la imaginació humana que suposa la literatura. Perquè com a Ombres a la foscor, la ficció moltes vegades neix de la mateixa experiència humana. Qui sap, si l’Arturo ha inspirat als nostres companys alumnes a narrar les seves pròpies inquietuds o vivències del dia a dia? Qui sap si darrere d’una experiència anecdòtica hi ha una història que ens convidi a imaginar i a gaudir-ne a nosaltres, els lectors?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada