dijous, 3 de novembre del 2016

Una petita experiència

COSMOCAIXA

Divendres i dimecres passat vam anar al CosmoCaixa. Vam fer uns quants experiments de química i vam visitar el museu. Vam fer sis experiments.
El primer constava d’un plat ple de sorra i llimadures de metall. Ficaves les llimadures sobre la sorra i les barrejaves amb una cullera, després agafaves un imant i el passaves per sobre de la sorra; automàticament les llimadures s’enganxaven a l’imant. Vam aprendre que encara que hi hagi alguna substància enganxada a llimadures de ferro, l’imant actua igualment.

El segon tractava sobre “pasta de dents d’elefant”. Vam aprendre la reacció química que fa el iode amb el clorur de sodi.

Al tercer s’utilitzava un recipient d’aigua oxigenada. Havíem de ficar una figureta petita d’arbre de Nadal a dins una bona estona, per a veure què passava, ja que la figura era de metall. Vam aprendre la reacció que pot fer l’aigua oxigenada segons amb quins materials.

El museu era molt bonic. Tenia un pèndol, un jardi botànic, una plataforma que girava, un bosc verd, un aquari de peixos i una paret de diferents colors ideal per fer fotos. Ho vam passar molt bé.

IMG_20161026_124414[1].jpg

Marina Rubert, Carla Rueda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada