dimarts, 21 d’abril del 2015

Premi a Marina Marcos

Fa un any, unes alumnes de 4rt d'ESO van fer un reportatge sobre el treball de recerca de Marina Marcos sobre l'aplicació del codi de barres en les papallones. Si voleu saber més sobre aquest treball hem deixat un enllaç perquè pogueu informar-vos.

Enllaç a la notícia de l'exposició que va fer la Marina del seu TR:
http://revistadelmarina.blogspot.com.es/2014/02/lexposicio-de-marina-marcos-tr.html

Doncs ha aconseguit el Premi de Recerca Jove 2014 concedit per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca per fomentar l'esperit científic del Jovent.

El premi té l'objectiu de recompensar l'esforç d'alumnes de segon cicle d'educació obligatòria (ESO) i d'alumnes d'educació postobligatòria (batxillerats i cicles formatius de grau mitjà i superior). Com millor i interessant sigui el projecte més possibilitas tens d'aconseguir el premi.

A la Marina Marcos li vam fer unes preguntes sobre el premi amb el seu consentiment i això ens va respondre:


Què et va ensenyar fer el Treball de Recerca?
Com es treballa en un laboratori d'investigació.
Com redactar d'una manera clara i entenedora (per divulgar).

Et va agradar fer-lo?
La part pràctica al laboratori molt. Tothom al batxillerat hauria de tenir l'oportunitat de poder estar envoltat d'un entorn professional com l’entorn on em vaig trobar jo, ja no per fer “el treball de recerca”, sinó  per simple interès (sense pressions). El treball en si...també, perquè aprens sobre un tema d'interès, però considero que no hauria de ser obligatori de cap manera aquesta càrrega de treball extra a batxillerat.

Com et vas sentir quan vas rebre el premi?
No m'ho esperava, així que molt contenta.

Per què vas fer el treball d'aquest tema en concret?
Em van dir que treballaríem amb aquesta nova tècnica del DNA-Barcoding, i com que sempre m'han interessat les papallones doncs vaig pensar....per què no utilitzar-la amb les papallones?

Si no t' importa, podries dir-nos què faràs amb els diners del premi?
Faré un viatge a Londres aquest estiu.


Alex Espinosa 3rB

1 comentari: