dimecres, 11 de febrer del 2015

"La casa en un núvol" o "La nostra llar a Internet"

Aquella extravagant casa "intel·ligent", en què totes les tasques estaven automatitzades, qualsevol se la pot trobar avui en el seu veïnat. Fins i tot es pot habitar. Els xips digitals han deixat d'acompanyar la llar com a simples electrodomèstics i s'han apoderat del seu mateix cor.


Una casa domotitzada centralitza tots els serveis en una consola central connectada a la Xarxa. D'ella depenen el funcionament dels electrodomèstics, la gestió dels llums, la calefacció, la videovigilància, la televisió o l'equip d'àudio. Els habitants accedeixen a l'habitatge mitjançant lectors d'empremtes digitals i poden gestionar a distància qualsevol tasca. Fer la bugada per Internet o obrir la porta al carter des del treball a través del telèfon mòbil ja no és un somni del futur. La nostra casa coneix els nostres costums i s'habitua a la rutina: regularà els llums o la calefacció automàticament i enviarà un correu electrònic al servei tècnic si detecta qualsevol anomalia. Un simulador d'alba despertarà als usuaris, i les neveres connectades a la Xarxa avisaran de la data de caducitat dels aliments; mentre, el robot de neteja entrarà en funcionament automàticament i la rentadora es programarà per fer un rentat de roba perquè estigui a punt quan es desitgi.

Nest, el termòstat intel·ligent
Creat per antics enginyers d'Apple, Nest pretenia ser una de les peces clau de la propera revolució domòtica. De petita grandària i forma arrodonida, Nest és bàsicament una pantalla LCD amb connexió sense fil que va aprenent dels costums de l'usuari per informar sobre com gestionar el sistema de calefacció, optimitzant el seu ús. 


Withings Home, videovigilància en HD
Càmera de videovigilància connectada a la Xarxa que permet veure en alta resolució i amb un angle de 135 graus. Dotada de detector de moviment i soroll, l'usuari podrà vigilar la seva llar remotament des del seu telèfon mòbil. Una central domòtica de baix cost que incorpora a més reconeixement de plor de nadons i sensors que mesuren la qualitat de l'aire i la humitat.


Samsung Crystal Blue: la bugada, per 'app'
Amb un disseny futurista i un compartiment de roba molt més gran del normal, en vidre translúcid, aquesta rentadora es monitoritza remotament des d'un smartphone gràcies a una app. Els coreans han incorporat a altres electrodomèstics el sistema de control domòtic Samsung Smart Home, que interconnecta entre si diferents dispositius que gestionen a distància, des de neveres que regulen el fred per zones i avisen de la caducitat dels productes, fins a una plataforma en el núvol que serveix d'integració als diferents dispositius.


Pany Goji, passi sense trucar
La inevitable digitalització de l'existència convida a acabar per sempre amb un aliat sempitern: les claus de casa. Connectats a internet i controlats remotament, aquestes panys s'obren des del mòbil i permeten l'accés de tercers via app. Encriptat amb seguretat per codi de 256 bits i connectat per wi-fi i bluetooth, el pany Goji transforma qualsevol porta en un majordom digital que s'obre i tanca automàticament i remotament.

Ninja Sphere, el còrtex de la llar
 Connectat al router, monitoritza tot el que passi a la llar, des de la temperatura fins a la humitat, i gestiona l'ús d'energia controlant les llums mitjançant algoritmes d'aprenentatge que evolucionen amb el propi usuari. Per a això està dotat de connexió a Internet, sensors de temperatura i de presència. Ninja Sphere es controla més mitjançant gestos, responent a través de codis de colors amb llums LED integrades en la seva carcassa.

Informació recopilada per Pedro Ascaso

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada