dimarts, 28 d’octubre del 2014

"EL MERCAT DELS DIJOUS NO POT ESTAR DAVANT DE L'ÚNIC CENTRE PÚBLIC DE LA LLAGOSTA"

Com tothom sap, l'ajuntament ha decidit canviar de lloc el mercat dels dijous, i l'han posat davant de l'únic institut públic de la Llagosta. Aquesta idea no ha agradat a molta gent. 
Nosaltres com a alumnes opinem que el mercat hauria de ser on era abans. A vegades, quan arribem a les 8:00, trobem moltes caixes obstaculitzant el camí. A més a més, a l'hora de sortir també trobem aquest desordre, que és bastant perillós amb els camions i els cotxes circulant pel carrer.
Per això hem decidit fer una entrevista a la directora sobre aquest tema.


ENTREVISTA A LA DIRECTORA

  1. A tu t'agrada que el mercat estigui al costat de l'institut els dijous?

No, no m'agrada en absolut aquesta decisió, per moltes raons: en primer lloc és per qüestions de seguretat. La segona, és per una qüestió de perillositat i brutícia, perquè quan sortiu a les 14:30 hi ha molts camions maniobrant i fent marxa enrere i això pot suposar un gran perill. També estan desmuntant les parades i em fa molta por. A més a més el carrer està molt brut i a la tarda vénen els de cicle superior i allò està intransitable. És vergonyós i està davant d'un centre educatiu!

  1. Et van avisar sobre el canvi de lloc del mercat?

No em va avisar ningú. Ho vaig llegir en un diari de La Llagosta, el 08120.

  1. On t'agradaria que estigués el mercat?

Com que no visc a la Llagosta, no puc proposar quin seria el millor lloc per posar-lo, això és decisió de l'Ajuntament. El que no vull és que el posin davant de l'únic institut públic de la Llagosta, un centre educatiu que no mereix tenir aquest ambient els dijous.

  1. Penses que el canviaran de lloc?

Això espero, jo no ho sé segur. L'alcalde em va dir que trauria les parades de davant de la porta de l'institut, i això estem esperant.

  1. Qui col·labora per demanar el canvi de lloc?

Els Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament, l'administració (el departament d'Ensenyament ha enviat dues cartes a l'alcalde), els pares (el dia de la reunió de pares, van signar), l'AMPA també hi està treballant. I estem treballant tots des de molts àmbits diferents.

  1. Esteu obtenint resultats?

Per ara no gaires resultats, no estem obtenint resultats però continuem tenint paciència, i pensem que la lluita val la pena i fins que estigui tot arreglat no pararem.

  1. Quina és la teva conclusió?

La meva conclusió és que l'Ajuntament, abans d'haver fet aquesta reivindicació, s'hauria d'haver pensat una mica millor perquè davant d'un centre educatiu i una llar d'infants no es pot posar un mercat, aquest mercat no pot estar aquí, ha de buscar un altre lloc, que estic segura que a la Llagosta hi ha un lloc millor que no pas aquí davant. La conclusió és que nosaltres farem el que calgui perquè es tregui el mercat de davant de la porta de l'institut.


A continuació us mostrem unes fotos fetes els darrers dijous des de la porta de l'institut:


Vorera davant la porta de l'institut


El mercat a l'hora del pati



Un senyor buscant
entre la brossa

Recollint el mercat

Totes les caixes a la sortida del institut


El senyor meló a un banc situat al davant del CucuTras


Pedro Ascaso i Sergio L.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada