divendres, 29 de novembre del 2013

El gat, un felí molt independent.

¿Qué ès un gat?


Els gats són mamìfers, carnívors, vertebrats i pertanyen a la família dels felins. Un animal molt independent  i fàcil de mantenir perquè no requereix molta atenció.

MORFOLOGIA.

Solen pesar entre els 2,5 i 2,7 kg en l'estat adult, però algunes races poden arribar als 11 kg, i a mesura que es fan vells dormen molt més i no fan gairebé exercici. El sobrepès als gats és molt greu perquè poden provocar diferents malalties cardiovasculars com ara la diabetis o la lipidosi hepàtica.

Anatomia d'un gat mascle.


Pelatge

Els gats poden ser d'un color, bicolors, o tricolors. També gràcies a les tonalitats del pelatge es pot determinar de quina raça és el gat. Per exemple: si un gat és ros i negre parlem d'un gat carei.

Gata bicolor


Orelles.

Tenen més de 32 músculs a les orelles que els permeten moure-les cap on vulguin, també gràcies a aquest músculs poden moure el coll a una banda i les orelles per la banda contrària. També en els canvis d'actitud el gat mou les orelles de diferents formes. Quan el gat està enfadat o amenaçat plega les orelles cap a baix protegint els canals auditius. També fan això quan juguen.


DIFERENTS RACES DE GATS.

Es poden categoritzar en 4 tipus de gats segons com és el seu pelatge:

Gats de pèl curt: són els gats més nombrosos i els més variats. Podem trobar gats domèstics i també salvatges com ara el Bengalí, el Manx o el Mau Egipci.

Gats de pèl semillarg: en aquest grup hi ha les races més populars com el Ragdoll, el Maine Coon o el Somalí.

Gats de pèl llarg: en aquest grup de gats hi ha únicament 2 races de gats: el Persa i la seva versió colourpoint, el gat de l'Himalaya.

Gats de pèl arrisat : en aquest grup hi ha 4 races: Cornish Rex, Devon Rex, German Rex i el Selkirk Rex.

Gat Ragdoll de pèl semillarg
    Gat Selkirk Rex

Gat Siamès de pèl curt.

QUÈ S'HA DE TENIR EN COMPTE PER CUIDAR UN GAT?

Si volem adoptar un cadell necessitarem temps per entrenar-lo i educar-lo.
També necessitarem l'arener perquè el gat pugui fer les seves necessitats.
Caldrà raspallar diàriament el pelatge del gat perquè no s'endureixi el pèl i, com a resultat, la pell s'irriti.
El gat necessita estar en forma, per tant li donarem espai perquè jugui, o corri.,S'haurá de respectar l'espai del gat i les seves necessitats felines.
El cadell de gat el portarem al veterinari, que ens establirà un programa de vacunes perquè el gat gaudeixi d'una vida saludable.
Segons la constitució o la raça, el gat haurà de tenir una alimentació variada i equilibrada d'acord amb la seva edat.

Per Germán Ginés Gómez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada