dimecres, 7 de novembre del 2012

La visita a Catalunya Ràdio dels de 4tC


El dimecres dia 10 d’octubre del 2012 a les 9:10h, vam agafar el tren i un metro en direcció cap a l'Hospital Clínic on vam esmorzar en un parc, al costat de l’Escola d'enginyeria Industrial de Barcelona. Després de 40 minuts, més o menys, anàrem cap a Catalunya Ràdio no ens va rebre la Míriam, una dona molt amable i simpàtica. Abans d’entrar, ens van passar les bosses per una màquina de rajos X com la dels aeroports. Un cop dins, en va portar cap a l’estudi de l’emissora iCat que es retransmet només via Internet. Aquest tenia unes de les instal·lacions més noves. Allà ens preguntà sobre què pensàvem que anàvem a fer en aquesta visita i també ens va explicar una mica l’itinerari que anàvem a seguir.
 
Muntatge a càrrec de Jonathan Sotoca

 
Tot seguit, després de pujar per les escales que portaven a la segona planta i creuar pel mig de sales on estaven redactant, administrant i controlant totes les notícies, vam arribar a un estudi més petit i ens donà les explicacions sobre el funcionament dels botons i el micròfon. Hi havia un botó molt curiós que s’utilitzava per quan havies d’esternudar o tossir per evitar que aquest soroll fos escoltat pels oients. A continuació, en arribar a una sala bastant més àmplia, la Míriam va agafar uns quants voluntaris per gravar unes notícies (per suposat que no sortia en directe), que s’havien llegit aquell mateix dia a les 10:00h. Ho vam fer bastant bé i va fer un petit incís sobre les incorreccions i errades que havíem comès. Ah, per cert, mira que eren de detallistes que a l’entrada hi havia penjat un cartell molt gran donant-nos la benvinguda. Després vam baixar una altra vegada cap a l’estudi d’ICat on ens vam posar apunt per anar a l’estudi principal de Catalunya Ràdio. Un cop vam entrar, ens va rebre amb molta energia, alegria i sobretot optimisme, l’Àngel Llàcer i Manu Guix, que presenten de dilluns a divendres, de 12 a 13h el programa “Els Optimistes” que podeu seguir a Twitter com @elsoptimistes. Tots dos són uns “cracks” que ens van fer passar tota una hora molt entretinguda i divertida. Durant el programa, l’Àngel ens donava les indicacions de quan havíem d’aplaudir. Quan ja s’acostava el final del programa, L’Àngel va sortejar un rellotge de Catalunya Ràdio per a qui encertés la pregunta: “Quin és l’estil arquitectònic del Palau de la Musica? -Modernisme”. Un cop vam acabar, els dos ens signaren el cartell de l’entrada i es van acomiadar de nosaltres. Durant l’anada i la tornada van haver-hi alguns incidents però res de greu. La veritat és que és una sortida molt recomanada i instructiva, val molt la pena. Tens una visió general de com funciona una ràdio, de la quantitat de gent que hi ha treballant, del munt de feina i responsabilitat que tenen i pots resoldre dubtes sobre alguna cosa que tenies la curiositat. Hi aprens molt, t’ho passes molt bé, són una gent molt agradable i, en fi, doncs que ho recomano a tothom. Moltes gràcies Catalunya Ràdio!!
Marc Pacheco 4t C ESO, Ins Marina

Estigueu ben atents, perquè a mesura que els diferents grups de 4t d'ESO visitin Catalunya Ràdio penjarem les fotos de la sortida!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada