divendres, 23 de novembre del 2012

COM ÉS LA GENT DEL MEU PAÍS?

Fa uns dies, els alumnes de 2n de Batxillerat van fer un exercici del seu llibre de text que els demanava que descrivissin la gent del país. Us reproduïm dos dels textos, un amb una visió positiva i esperançadora i un altre de més crític i pessimista. AMB QUIN US QUEDEU?

Podem definir-nos com a gent treballadora i estalviadora en alguns llocs, però també podem ser gent a qui ens agradi més viure que no pas treballar.
Potser no som els més treballadors del món, ni els més llestos, ni els que inventen més coses... Però poc a poc va sortint a la llum gent que ha destacat per un invent, gent que ha fet un descobriment, i algunes d’aquestes persones han nascut, han viscut i han estudiat al nostre país.

Anna Bartalot (2n Batxillerat A)

 
Visc a un país de contrastos, un país on la gent es mata a treballar per quatre duros i practica l’enveja com a esport nacional. On la gent prefereix sortir al carrer quan guanya el seu equip de futbol i no quan li retallen en sanitat i educació. On prima la picaresca. On es somriu tot i que vagi malament. On no som els millors però així ho creiem. On la unitat es tan sols una paraula buida. On la població s’enorgulleix i s’avergonyeix per ser d’on és a parts iguals. On la classe política és el viu reflex de la seva població. On el talent fuig i la incompetència abunda. Visc, com he dit, a un país de contrastos.

Iván García (2n Batxillerat B)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada