dimecres, 23 de novembre de 2011

EL FLASHMOB DE LA MAQUINISTA: Simplement, ART BATTLE

Després de molts dies d'assaig, i amb molts nervis a l cos, va arribar, per fi, el tan ansiós i esperat dia pels ballarins que anaven a participar en el flashmob de La Maquinista.
Ela ballarins van despertar amb un dissabte ennuvolat, amenaçant per la pluja de dies anteriors, però amb totes les seves forces i les seves ganes es van dirigir a La Maquinista, un centre comercial situat a Barcelona. Era un dia dels molts altres de l'esdeveniment Art Battle que va passaR per la nostra ciutat entre molts altres. Un flashmob és una acció organitzada en la qual un gran grup de persones es reuneixen en un lloc públic per fer, en aquest cas, un ball amb la cançó Beat It de Michael Jackson.
Un moment del flashmob amb alumnes del Marina en segon terme
Va ser organitzat per LaRoom, escola de Dansa de La Llagosta, però també van participar altres dues escoles, Tribu Urbana Center i Cirqss Dance Studio, a més, també van formar part alguns familiars i amics dels alumnes de les anteriors escoles. Es van realitzar dues sessions, una a la 13.30 hi una altra a les 18.00 h. El van gravar en vídeo, tant els encarregats de l'Art Battle com la gent que ho veia, encara que era difícil captar tot el grup sencer, calia veure-ho per sentir realment la força que transmetien. Va ser un esdeveniment espectacular, ple de gent per tot arreu i una gran massa de samarretes negres avançant per un dels carrers del centre comercial cap a la plaça del rellotge, on una petita part dels 270 ballarins que participaven van pujar a l'escenari. Només 4 minuts de ball, es va fer curt, la veritat, però va ser una música perfecta perquè tots la poguessin ballar. Des de fora es va veure preciós, i a simple vista, una cosa fàcil, però, ¿de veritat tot és tan fàcil?
Darrere d'aquests 4 minuts de flashmob s'amaguen hores d'assaig i coordinació entre les diferents escoles perquè quedés alguna cosa impressionant i a l'altura de l'esdeveniment. LaRoom va crear la coreografia i es va encarregar d'ensenyar a les altres persones que anaven a participar. Quan tots la van aprendre, van dividir els ballarins per grups, per edat o per escola. Es van reunir tots un dia per saber quan havia de sortir cada grup i el dia anterior, a la nit, quan les botigues del centre comercial havien tancat, van quedar allà les gairebé 300 persones per saber de quin punt havien de sortir. Els van repartir la samarreta amb la qual havien de ballar i van acabar d'assajar les últimes coses. Els nervis podien fer fallar, però tots junts van brillar i van fer gaudir al públic tant com ells mateixos ho estaven gaudint.
Dalia Díaz i Javier Monterrubio, 4t d’ESO C
Has vist ja el vídeo del flashmob? El pots veure en aquest enllaç. Fixat’hi bé, hi surt molta gent de l’institut i de la Llagosta!: http://www.youtube.com/watch?v=AxcPtlkr2oI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada