dimarts, 24 de febrer de 2015

La vida dels ÓSSOS PANDEEESSS: Estan en extinció. SALVEM-LOS.

Ens hem decidit a parlar dels pandes perquè estan en extinció i volem que siguin feliços.


On viuen els pandes?

Els pandes viuen en hàbitats humits, en els boscos de bambús de l'est de Tibet i al sud-oest de Xina.


Quin tipus de alimentació tenen els pandes?

Omnívor, es creia que vivia exclusivament de les tiges de bambú, després es va saber que durant les 10 o 12 hores diàries que fan servir per menjar, s'alimenten d'altres plantes com ara herbes, gencianes, lliris, safrà i també de rosegadors i aus , així com de peixos.

Com és la seva reproducció?

Vivípara. L'aparellament té lloc a la primavera i les cries neixen a finals de l'hivern. La femella pareix entre un o dos óssets, que arriben a la maduresa sexual entre els quatre i deu anys.

Quina és la seva població?

Hi ha només 1.600 exemplars en llibertat o en reserves especials protegides pel govern xinès i més de 100 en zoos.

Quina atenció necessiten

Les cries d'ós panda neixen indefenses, per la qual cosa requereixen moltes cures maternes durant els primers mesos de vida. La mortaldat en aquest temps és molt elevada, la qual cosa constitueix un seriós problema per a la recuperació de la població mitjançant la cria en captivitat. La reproducció té lloc entre els mesos de març i maig, després d'una gestació d'entre tres i sis mesos, i el seu pes pot oscil·lar entre els 85 i 140 grams. A vegades poden néixer dues cries, però només una sobreviu. 

Quant viuen?


Arriben a viure entre els 10 i els 15 anys. Un Panda ben alimentat pot arribar a viure uns 30 anys.


MARC BARRIO I
CHRISTOPHER GALLO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada