dimarts, 28 de gener del 2020

Consells per sobreviure a les inclemències meteorològiques!!


Tempestes d'aigua i vent

A casa:
1- La casa és un lloc segur però tenim alguns objectes que poden ser molt perillosos. La televisió, per exemple, s'ha de desendollar del corrent elèctric, amb l'antena ja que si entra una espurna podria esclatar la televisió i provocar un incendi.

2- L'ordinador, les alteracions del corrent elèctric. Hem de desendollar-lo i desendollar també el router o el mòdem de la xarxa telefònica. El corrent produït pel llamp és tan fort que passa a través del fil telefònic i pot arribar a matar a una persona que estigui parlant per telèfon fix en aquest instant. 

3- No hem d'obrir les finestres sobretot quan la tempesta és sobre nostre o és molt violenta. Els llamps se senten atrets pels corrents d'aire. Per això millor tancar les finestres.

A la muntanya:

El llamp és molt còmode, busca la forma d'arribar a terra de la forma més ràpida possible. Per això quan troba una cosa que sobresurt de la terra allí cau. Per tant els cims de les muntanyes són molt perillosos en cas de tempesta.


2- Com ja sabem, als llamps també els agraden els corrents d'aire, per tant si ens enxampa una tempesta a la muntanya no hem de córrer, ja que quan correm generem un corrent d'aire que pot atreure al llamp. Mantenir la calma i si comença a caure, millor és que ens estirem a terra llançant lluny tots els objectes metàl·lics com piolets, claus, etc.

A la platja:
1- No banyar-se. L'aigua del mar és un magnífic conductor de l'electricitat gràcies a la seva sal. Millor marxar i buscar un lloc a cobert i esperar que passi. Recordeu que una tempesta sol durar uns 30 minuts.

2- NO TRUCAR NI PARLAR PER MÒBIL. Sembla mentida que mori gent per no saber que les ones electromagnètiques produïdes pel mòbil quan es connecta amb els diferents repetidors atreu al llamp.

Al Cotxe:
1- En cas de calamarsa o pedra hauríem de reduir la velocitat i si pot ser parar el cotxe amb la senyalització de llums d'emergència enceses, o si tenim la sort de trobar un pont, posar-nos sota.

2- Si la tempesta és de molts aparell elèctrics tancarem l'aire calent de la calefacció perquè podria entrar el llamp atret pel corrent d'aire calent.

LA MEVA OPINIÓ PERSONAL:
És millor quedar-se a casa i no sortir al carrer. A casa has de baixar les persianes i no utilitzar els aparells electrònics com per exemple: mòbil, tablet, ordinador… O portar les claus a les mans.

PER MÉS INFORMACIÓ:  Que hem de fer en una tempesta?


Article de: Zakariae Charrat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada