dimecres, 6 de novembre de 2019

Cuscús! Bon profit!!


Cuscús Marroquí

Primer necessitem ingredients específics per cuinar.

Ingredients
1-  1 Kg de Cuscús
2-1 kg de carn (la meitat de xai i l’altre meitat de vedella)
3-1 meitat de col
4- 4 tomàquets
5-1 carbassó
6- 2 cebes
7- 8 pastanagues
8- 1 carbassa 
9- 400 g de cigrons cuits = 1 bol
10-Un puny de coriandre
11-Mig got d’oli d’oliva i d’oli de girasol
12- 1 pastilla de brou del Marroc (que dona sabor al menjar)
13-Una cullera i mitja de gingebre
14-Una cullera i mitja de safrà
15-Una cullera de sal
16-Una cullera i mitja de pebre
17- 500g de mantega

Preparació 
1- Posem tot el Cuscús en un recipient gran i li afegim una tassa d’oli d’oliva i
oli de girasol, I barregem.
Ho deixem reposar 20 minuts.
2- Tallem les cebes i els tomàquets molts petits.
3-Tallem la pastanaga i li traiem el cor.
4-Rentem la carbassa i la tallem per la meitat.
5-Rentem el carbassó i el tallem per la meitat.
6-Tallem el col en tres parts.
7-Ara en una olla posem oli d’oliva i encenem el foc. Posem la ceba i el
tomàquet i ho deixem reposar.
8-Afegim la carn, les espècies i la pastilla de brou.
9-Deixem la carn 5 minuts a l'olla a pressió i afegim mig litre d’aigua.


        

10-Quan passin 20 minuts li afegim 2 litres i mig a la carn i ho deixem que bulli.
11-Quan el cuscús estigui llest ho freguem amb la mà (perquè no hi hagi boletes
i sigui més fàcil per menjar). Aquest procediment el fem tres vegades.
12-Posem el cuscús en un colador i el posem a sobre de l’olla, per bullir-lo
20 minuts.
13-Ho tornem a posar en el recipient gran i afegim 250 ml d’aigua freda a sobre.
14-Després posem les pastanagues a bullir abans de posar el cuscús sobre
l'olla.
15-L’última vegada que traiem el cuscús li afegim mig got d’aigua.
16-Més tard afegim la carbassa, la col i els carbassons. També posem coriandre
enrotllat dins de l'olla perquè s'impregni el gust.
17- 20 minuts després posem el carbassó i el coriandre.
18- Quan traiem el cuscús de l'olla, ho posem en un bol i li afegim
la mantega i ho remenem. Després li afegim mig got d’aigua i ho posem una
altra vegada a bullir sobre l’olla.
19-Traiem totes les verdures i la carn i posem els cigrons i ho remenem.
20-Separem les verdures en un bol. 
21-En un plat gran afegim el cuscús. Amb l’ajuda de la cullera  fem un forat
per posar la carn endins.
22- Ara posem el carbassó, carbassa, pastanaga i col.
23-Posem la salsa i els cigrons. 
 24- Es serveix amb llet fermentada.

Esperem que us hagi agradat i bon profit!!!



Resultado de imagen de cuscus marroqui

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada