dilluns, 6 de juny del 2016

Art a la pell

Els tatuatges estan de moda. Avui dia en trobem de moltes formes, mides i significats diferents. Els tatuatges són una forma d’expressió artística que romandrà en la pell per sempre. Per això, si decidim fer-nos-en un, hem d’estar-ne segurs, per tal que mai ens deixi d’agradar. Molts tatuatges són records, somnis i fins i tot una forma d’expressió d'un mateix. Les persones es tatuen per diversos motius: amor, estètica, religiositat, protesta, moda, distinció, art i, fins i tot, per avorriment. Entre els tatuatges més comuns, hi ha els tribals, els pin up, les flors, les lletres, els animals i els abstractes.


Tribals:


És un tipus de tatuatge l’origen del qual prové de les  tribus africanes i dels indis. Són dissenys a base de nusos i sanefes enllaçades entre elles. Generalment es fan sense color i solen respectar un patró geomètric definit. A primera vista molts s’assemblen, però hi ha molta variació.








Pin up:


Els tatuatges d’estil pin up s’inspiren en les dones dels 60. Són tatuatges de dones considerades atractives que vesteixen de marineres, amb un llaç vermell i amb els cabells recollits. Encara que en un primer moment, aquests tipus de tatuatges eren més freqüents en els homes, avui també són molt populars entre les dones.

          
Flors:

Encara que els tatuatges de flors són molt comuns, segueixen sent espectaculars i bonics. Cadascun té un significat i una forma. En trobem de color i en blanc i negre, grans i petits; i de flors reals i imaginàries.  




Lletres:


Els tatuatges de frases, noms o inicials estan molt estesos, per això són els més nombrosos. Com sabem, la cal·ligrafia és tot un art. Hi ha milions de tipus de lletres, formes i colors. Molta gent es tatua una frase amb un missatge que li agrada, el nom d’un ésser estimat que ha mort o el nom del fill. Si decideixes tatuar-te un nom o una frase, dos consells: no et tatues el nom de la teva parella encara que creguis que estareu junts per sempre i vés amb compte amb les faltes ortogràfiques.


Animals:


Els tatuatges d’animals són molt coneguts. A la gent li agrada fer-se’n perquè són bonics,  elegants i queden bé a tothom. Algunes persones es tatuen la imatge del seu animal preferit i d’altres, la seva mascota.

Resultado de imagen de imagenes tatuajes animales

Resultado de imagen de imagenes tatuajes animalesResultado de imagen de imagenes tatuajes animales

Petits:


Trobem tatuatges petits de milions de formes diferents i significats, i és que també es poden expressar moltes coses amb un tatuatge minúscul.

Resultado de imagen de imagenes tatuajes pequeños

Resultado de imagen de imagenes tatuajes pequeñosResultado de imagen de imagenes tatuajes pequeños

Abstractes:


















Els tatuatges abstractes són aquells que tenen un significat amagat que només coneix la persona que el porta.

Resultado de imagen de tatuajes abstractos


Resultado de imagen de imagenes tatuajes simbolicos abstractos




Dubtes més freqüents:


Quin és el millor moment per fer-se un tatuatge?
És recomanable que NO sigui a l’estiu perquè cal deixar que el tatuatge es curi i durant uns dies no li pot donar el sol directament ni pots banyar-te a la piscina o la platja. Suar tampoc no és bo, així que el millor és que no facis esport durant el temps que et recomani el tatuador.


És dolorós?
La sensació de dolor depèn molt de la persona i de la zona on es fa el tatuatge, però és un dolor suportable. On fa més mal és a les costelles, el peu, les mans o l’interior del braç.


Hem de curar-nos-el?
És important realitzar les cures que et digui el tatuador, hi ha gent a qui se li cura el tatuatge en pocs dies i d’altres que triga més. Si tens picors constants, la pell no s’acaba de curar o et sorgeix algun tipus d’anomalia; consulta-ho amb un dermatòleg perquè és possible que siguis al·lèrgic a la tinta (només un 1% de les persones ho és).


Es poden eliminar?
És possible fer-ho de dues maneres: una és cobrint el tatuatge actual amb un de nou i l’altra opció és esborrar-lo amb làser, encara que a vegades no queda prou bé. El millor és estar molt segur del tatuatge que et vols fer i que te’l faci un bon tatuador. És recomanable que no et facis tatuatges com el nom de la teva parella o coses per l’estil.


Com escollim el millor tatuador?
És important visitar diversos tatuadors abans de decidir-te. Mira els seus llibres de tatuatges, consulta els amics que s’han tatuat i mira quin és l’estil del tatuador que més et convenç.


Per on comencem? 
Com que no saps com serà l’experiència, el més recomanable és que el primer tatuatge no sigui gaire gran.


Alba Nicart


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada