dimarts, 31 de maig del 2016

EL FUTBOL SALA




El futbol sala o futsal és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors que deriva del futbol -que és la base del joc- on s'apliquen aspectes d'altres esports com el waterpolo, el voleibol, l'handbol i el bàsquet. El terreny de joc és dur i té unes dimensions de 24 a 28 metres de llargada i de 13 a 15 metres d'amplada.
Història
El futbol sala es va originar a la ciutat de Montevideo (Uruguai)  l'any 1930 on Juan Carlos Ceriani Turcan va concebre una versió del futbol per a una competició juvenil. El joc es realitzava en pistes de bàsquet, amb sostre i sense parets.
Posicions


Porter: el porter és un jugador l’objectiu del qual és evitar que la pilota entri a la seva porteria durant el partit. Quant el porter es de categoría inferior a juvenil y treu de porteria y pasa el mig camp seria falta "camp". El porter pot incorporar-se a l'atac i actuar com un jugador més de camp: pot tocar la pilota al seu propi camp una sola vegada i amb un màxim de 4 segons (sempre que no la toqui el contrari), i totes les vegades que vulgui en camp contrari.
Porter


Tanca: aquest jugador s'ubica per davant del porter com a base de la línia de tres jugadors a l'atac. És l'últim jugador de camp a la defensiva. Aquest jugador sol ser el que mou el joc i el que, després del porter, ha d'organitzar l'equip.
Tanca 

Ala: jugadors que s'ubiquen sobre les bandes. Han de pujar i baixar sense parar i cercar sempre el suport per als seus companys.
Ala 


Pivot: És el jugador que es troba més a prop de la porteria. Està en constant moviment: s'encarrega d’atacar, marcar i buscar un forat per a oferir una passada a un jugador sense marcar.
Pivot 



Aquesta és la posició de joc habitual:



Aquesta és la posició d'atac més habitual:



I aquesta és una posició d'atac no tan habitual com l'anterior:




Enrique Manzano i Mohamed Abou

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada