dimarts, 9 de juny de 2015

La revista canvia de profe

Aquest és l'últim any que la Isabel està a l'institut i deixa la revista, i li hem volgut fer una petita entrevista.Explica com va sorgir la idea de la revista.

A veure a l'institut només hi havia una revista impresa que sortia un cop l'any per Sant Jordi, llavors ens va semblar que una revista que només surt un cop l'any... a vegades les notícies o activitats que s'explicaven eren molt antigues i perdien una mica d'interès, i aprofitant les noves tecnologies vam veure que podíem tenir una revista que anés publicant coses contínuament.

Quants anys fa que existeix la revista?

L'escrita fa més de 25 anys, però en aquest format digital, aquest ha estat el quart curs.

La vas dissenyar només tu?

No no no, el primer trimestre que vaig tindre alumnes d'una optativa, el que vam fer va ser dissenyar-la, pensar com seria el blog, la foto, l'estructura, les parts que tindria, ho vam fer entre tots.

Publicaven només els alumnes?

Sí, les primeres vegades sobretot els alumnes que havien començat, i costava una mica trobar que la gent ens donés informació, fotos, les sortides... Això ha canviat molt ara, perquè ara la gent ja sap que la revista existeix i ens envien fotos molt sovint al correu, informació, textos... Però primer eren els pobres que van començar l'optativa i ja està.

Per què va acabar com a optativa?

Perquè em semblava una manera més fàcil d'organitzar i ens asseguràvem que cada setmana hi havia 2 o 3 hores que els alumnes dedicaven només a fer coses per a la revista i era més fàcil així.


Creus que als alumnes els agrada aquesta optativa?

Bé, hi ha de tot, hi ha alumnes que els agrada perquè els agrada molt això de poder anar pel centre i preguntant, i n'hi ha d'altres que no els agrada tant.

És una optativa demanada?

Va una mica a promocions o fins i tot a trimestres, a vegades hi ha un trimestre que no l'han demanat tant però a la gent li ha agradat, i al segon trimestre l'han demanat més i viceversa.

Et criden l’atenció algunes notícies publicades?

Si, sobretot perquè ara últimament en el grup d'aquest any, tenien molta iniciativa i de vegades em proposaven coses que a mi no se m'havien acudit i està molt bé tenir la iniciativa que tenien.

Pensant una mica, quina creus que ha sigut l'entrada més visitada?

No ho he de pensar gaire perquè és molt recent, és l'entrevista de l'alcalde sobre el tema del mercat, i va rebre moltes visites perquè era un tema que al poble li interessava, i ara darrerament amb la companya electoral, que suposo que algú la va publicar en una xarxa social i de cop va tenir com 300 visites, en uns 15 dies.

Explica més o menys com va el blog.

Doncs res, quan comença l'optativa un grup d'alumnes, que és l'equip de redacció, ens organitzem, ensenyo com funciona, veuen les diferents coses que es poden publicar, els explico com es fa una entrevista, i ja a partir d'aquí cada alumne decideix quins temes vol tractar i busca informació i va publicant.


Seguirà la revista AniraM? Amb qui?

Continuarà segur perquè està molt implantada i la gent la coneix  ja que és una bona manera de donar a conèixer fotos i informació. Però no sé dir amb qui, amb algun professor que ho farà molt bé segur.


De l’1 al 10 com valoraries la revista?

Doncs... jo la valoraria molt bé, amb un 8, perquè crec que en 4 anys hem aconseguit que molta gent la conegui, que molta gent s'acostumi a mirar-la i llegir coses, i com a manera de treballar amb els alumnes m'ha resultat molt interessant i molt diferent de les classes de sempre.

A nosaltres aquesta optativa ens sembla molt interessant, perquè surts de les classes habituals del llibre i tot això, i tens com una mica de llibertat a escollir els temes que t'agraden per fer l'entrevista i donar la teva opinió. Parlant de la professora ens sembla molt agradable, sempre t'escolta i t'ajuda en tot el que pot.

Carmen Estevez-Maria Ascaso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada