divendres, 25 d’abril de 2014

Lluís Peña: "Si de petit m'haguessin dit que seria professor, no m'ho hagués cregut mai."

Ara entrevistarem un professor que es diu Lluís Peña, professor de Ciències Socials a l'institut. Va ser el nostre professor fa dos anys i l'estimem molt.
1.De petit, volies ser profesor? 
Mira, si de petit m'haguessin dit que seria professor, no m'ho hagués cregut mai, perquè era molt tímid. Jo mai podia parlar davant de dos o tres persones i ara quan em veig parlant davant de trenta...No pensava que seria professor.2.A quin institut eres abans? Quin t'agrada més?

Jo vinc de Barberá del Vallés, pero havia estat set anys a Lliçà de Vall. Cada institut és diferent, tots tenen coses bones, i no tan bones..pero en general en tots he estat bastant bé.3.Què et va fer venir a aquest institut?

Doncs.. entre altres coses el tren (riu). I no ho dic literalment, però vull dir que el vaig escollir entre altres a la llista, perquè jo visc al Clot, a costat del tren, a quinze minuts. Després vaig veure que també en cotxe trigo molt poc, i ara vaig alternant. Una de les coses és com que jo no el coneixia, era el tren que tenia bona connexió.4.Quants anys portes en aquest institut?

En aquest porto tres anys.5.Ets tutor d'algun curs aquest any?

Sí, de 1r C.


6.Quines assignatures fas?

Doncs...com sempre, les Ciències Socials i aquest any, la Geografia de 2n de batxillerat.


7.Quin és el millor moment teu al institut? I el dolent?

No sabria recordar un bon moment..., un moment especial. Però cada dia a l'hora d'esmorzar és un molt bon moment...(riu). I dolent, no en tinc cap, d'alguna vegada que m'he enfadat amb algun alumne.


8.Quines carreres tens?

Jo sóc llicenciat en Geografia i Història.


9.Et va costar molt trobar una escola per treballar?

No, bueno de fet jo ho tenia quasi oblidat. Jo vaig fer unes oposicions i sóc funcionari de la Generalitat i mentre jo treballava per a la Generalitat vaig fer la carrera i quan vaig acabar em vaig apuntar a les llistes, i llavors no em cridaven, i vaig estar com deu anys i no recordava que estava apuntat. I un dia, jo treballant amb la meva feina em van cridar. Fa uns dotze anys d'això, o sigui que em va costar trobar la meva primera feina de professor.


10. Tens alguna afició?

Els esports..., anar en bici, anar a córrer, jugar a futbol...


11.T'agrada viatjar?

, i des que tinc al meus fills, encara més. Abans de néixer els meus fills vaig viatjar a Amèrica, Guatemala i Mèxic. I després per Europa, doncs França, Itàlia, Portugal... i Itàlia, m'encanta, sóc un enamorat d'Itàlia.


Ha sigut molt divertit fer-li una entrevista al Lluís Peña, ja que és molt simpàtic i un bon professor i ens feia molta il·lusió fer-li aquesta entrevista. Ens ha semblat molt curiós que van trigar deu anys en trucar-li per treballar en un institut i ell ni se'n recordava que estava apuntat a les llistes.


                                                                                                                            Lidia, Paula i Jon

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada