dimarts, 13 de març del 2012

29 DE FEBRER: JORNADA DE MOBILITZACIÓ

La vaga convocada pel Sindicat d’Estudiants va mobilitzar estudiants arreu de l’Estat.
Multitud de gent per la Ronda Universitat. FOTO: Alexia Aguilar

Parlem de Barcelona,
La convocatòria per a la manifestació era a les 12.30 hores a la plaça Universitat, això sí, els universitaris més matiners van tallar l’autopista AP-7 a l’altura de Bellaterra (Universitat Autònoma) i l’avinguda Diagonal a Barcelona, la intenció era una mobilització pacífica en tots els sentits. Unes 30.000 persones segons fonts externes van assistir al acte.
Nosaltres, un petit grup de gent que ens havíem assabentat de la convocatòria, vam arribar a la plaça Universitat cap a les 12.15 del migdia, on hi havia un munt de gent esperant que la manifestació donés el tret de sortida.
La marxa va començar enfilant la Ronda Universitat, plaça Catalunya i a partir d’aquest punt vam començar a pujar el Passeig de Gràcia amunt, on, a les portes de la Borsa de Barcelona, hi havia un fort dispositiu de mossos.

La marxa enfilant el Passeig de Gràcia. FOTO: Juan Antonio Fernández
Aquí va ser quan un grup de persones van començar a llençar totxos de pedres i altres objectes contra la seu bancària “Banco Popular”, justament al costat de la Borsa. Van aconseguir trencar el vidres i causar diversos desperfectes.
Els mossos van actuar ràpidament, van dispersar la gent (alguns corrien, d’altres es ficaven en botigues…), finalment eren ja les 3 del migdia i nosaltres vam tornar cap al poble.

Cal dir que la cosa no va acabar aquí, a la tarda hi va haver una concentració a la Pl. Espanya on s’estava celebrant el “Mobile World Congress” , per sort no va haver-hi afectacions greus tret d’algun cas, remarquem també els diversos incendis i crema de contenidors a diferents punts de l’Eixample.
Moment de la detenció d’un jove a la Pl. Espanya (a la tarda)  FOTO: Diari ABC
Com es comenta al subtítol, el 29 de Febrer va ser una jornada de vaga i mobilitzacions  no solament aquí a Catalunya sinó també a diversos punts de la geografia espanyola com Madrid i València.

JUAN ANTONIO FERNANDEZ (1r Batx. B)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada