divendres, 15 de febrer del 2019

XXIV CONCURS LITERARI - SANT JORDI 2019


XXIV CONCURS LITERARI - SANT JORDI 2019

Amb motiu de la diada de Sant Jordi i per tal de fomentar la creació literària entre l’alumnat de l’Institut Marina de la Llagosta es convoca, per vint-i-quatrè any consecutiu, el concurs literari de Sant Jordi. Aquest certamen compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta i de l´AMPA de l´institut.
L'any 2019 ha estat categoritzat per la UNESCO com l'Any Internacional de les Llengües Indígenes, aquest fet ha d’ajudar a promoure i protegir aquestes llengües i millorar la vida dels seus parlants. Moltes d'aquestes llengües estan desapareixent a un ritme alarmant, ja que les comunitats que les parlen s'enfronten a reubicacions forçades, desavantatges educatius, pobresa, analfabetisme, migració i altres formes d'exclusió social.
A través del llenguatge no només ens comuniquem. Des de temps immemorials, aquesta eina ens ha servit per definir la nostra identitat, expressar la nostra història o mostrar la nostra cultura. A través del llenguatge aprenem i participem en tots els aspectes de la societat. Les llengües ajuden a preservar la història, els costums, la memòria, les formes úniques de pensament, significat i expressió. El dret d'una persona a utilitzar l'idioma preferent és un requisit previ per a la llibertat de pensament, d'opinió i d'expressió; valors consagrats en la Declaració Universal de Drets Humans.   
Cada 2 setmanes un idioma mor; per reflexionar una mica sobre aquesta dissort els treballs que es presentin al Concurs Literari d’enguany hauran de contenir una paraula o expressió en una llengua indígena o una llengua en perill d’extinció. Us en proposem un llistat al final de les bases. Per a l’assaig filosòfic cal fer una dissertació sobre el llenguatge i el pensament i la importància de la conservació de la diversitat lingüística.  




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada