dijous, 21 de març del 2019

Carnestoltes a Equador

A Equador, el carnaval comença el Dilluns 4 i Dimarts 5 de Març de 2019 les Festes de Carnaval 2019 a l'Equador se celebren a tot el país, amb desfilades, cotxes al·legòrics plens de flors, fruites i belles dones, jocs, banquets, balls i diversions en general, amb molt menjar i molta beguda, amb l'objectiu d'enfrontar l'abstinència de la quaresma amb el cos ben enfortit i preparat.
La celebració del Carnestoltes té el seu origen en festes paganes, com les que es realitzava en honor a Bacus, el Déu del vi, les saturnals i les lupercals romanes o les que es realitzaven en honor del bou Apis a Egipte.
Se celebra en els països que tenen tradició cristiana, precedent a la quaresma.


El carnaval equatorià és molt cultural i se celebra amb aigua, escuma de carnestoltes, talc o farina per pintar-se la cara o qualsevol tipus de pintura del tipus vegetal. El lloc més conegut d'aquesta celebració és la ciutat de Guaranda, capital de la Província Bolívar, a 4 hores de la capital de l'Equador, on arriben des de la mateixa serra i la costa equatoriana per trobar-se al bell mig de l'Equador. Es beu el típic licor de la zona, el "pájaro azul". Hi una desfilada de cotxes al·legòrics, identificant diversos temes i la majoria de comparses balla el tradicional himne carnavaler "El carnaval de Guaranda".
A la Província del Guayas, Guayaquil que és la ciutat més gran i poblada de l'Equador, coneguda com "La Perla del Pacífic", se celebra des del 2008 el Carnaval de Guayaquil, gràcies a la iniciativa de la Molt Il·lustre Municipalitat de Guayaquil, que l’ha promogut com un festival de cultura. Diverses activitats  que involucren a nens, joves i adults, han fet que aquesta festa es constitueixi en un esdeveniment turístic i cultural de gran envergadura a la ciutat.


Madeleine Minga

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada