divendres, 2 de desembre del 2016

Maneres de treballar, maneres de millorar. L'escola.

Les alumnes de 3r d'ESO Laura Angulo i Marina Rubert tenen la inquietud de saber què pensen alumnes i professors de la seva tasca, i han realitzat unes entrevistes a diferents membres tant del professorat com de l'alumnat, del qual se n'ha extret el que ve a continuació.

  • Per a professors

-Quin creus que és el major canvi que notem els alumnes al passar de l’escola a l’institut?
  • Que hi ha més professors; que és un edifici diferent, amb més classes, amb molts canvis d’aula i de professors i sobretot tenen classes amb diferents companys respecte als que tenien abans.

-Creieu que els nostres pares poden arribar a ser molt durs amb nosaltres quan suspenem un examen?
  • El més important és que els alumnes aprenguin. Els pares i els professors hem d’ajudar en el procés d’aprenentatge, observant com evolucioneu. Els pares decideixen com tractar als seus fills respecte al seu rendiment acadèmic, sempre amb lògica i vetllant pel seu benestar.

-Què faríeu per ajudar-nos si suspenem un examen?
  • Escoltar també el que opinen els nostres alumnes i saber quins problemes teniu. Donar-vos suport en el que ens sigui possible i donar-vos una segona perspectiva des del nostre punt de vista.

-Creieu que és necessari posar deures? Per què?
  • Cal que n’hi hagi alguns, però no massa. Alguns són perquè un tingui consciència que té una obligació i així ser rigorós i curós amb les seves coses.

-Quant temps ens recomanaries als alumnes per estudiar abans d’un examen?
  • El temps que necessiteu per repassar el que s’ha explicat cada dia. S’ha d’atendre el tema i després llegir-ho a casa, i amb un parell d’hores al dia, ja tindries suficient per superar un examen.

-Creieu que tots els alumnes tenim capacitat per aprovar l’ESO?
  • Sí. En aquest cas, hi ha algunes persones a qui se’ls dóna millor unes matèries que altres, però tots teniu la capacitat necessària per poder aprovar.

-Quin és el motiu principal pel qual aprovaries a un alumne, encara que en l’examen no hagués tret la nota esperada?
  • El motiu seria que un professor coneix al seu alumne i sap si aquest examen no ha anat tan bé com s’esperava. Hi ha molts factors, con el comportament, l’actitud i si s’ha estudiat o no que condicionen la decisió del professor d’aprovar o no l’alumne.

-I el motiu pel qual ens suspendries en cas que l’examen hagués anat bé?
  • Per a un professor el més important és que aprengueu, i això es demostra quan treballem a classe: en les presentacions, etc. Hi ha moltes formes per comprovar si els alumnes heu après. També la falta d’atenció a classe o interès influeix molt en la nota de classe, que repercuteix en la global.

-Des del teu punt de vista, quin creus que és el motiu pel qual un alumne deixa d’estudiar?
  • Per la falta de motivació, que ha pogut anar abandonant al llarg del curs. Per les preguntes que alguns alumnes es fan com: Per a què serveix això? Veritablement necessito aprendre? L’únic que fas es qüestionar les teves habilitats i desaprofitar l’esforç dels teus pares.

-Creus que la tecnologia beneficia a les generacions vinents d’alumnes? Per què?
  • Sí. Beneficia perquè tenim major accés a qualsevol tipus d’informació; també facilita la comunicació a distància entre nosaltres, cosa que ens pot ajudar a compartir qualsevol tipus d’informació, com per exemple, en el cas dels professors, pot ser un mitjà per fer diverses activitats. Però solament és útil quan fem un ús responsable d’ella.

  • Per a alumnes

-Què creus que necessiten els professors, en les seves classes, per augmentar el nombre d’alumnes que com a mínim atenguin a classe?
  • El que necessiten alguns professors en les seves classes és tenir una mica més d’autoritat, així els alumnes serien més respectuosos. També el que ens agrada als alumnes és tenir unes classes més divertides que faciliten el nostre interès i comprensió, a través, en aquest cas, d’utilitzar exemples quotidians.

-Quina materia és la que més et costa? Per què?


E.F









F.Q









Tecno.









CC.SS









Mates









Cast.









Cat.









CC.NN









Anglès









Música









VyP










  • La majoria dels alumnes van respondre alguna F.Q, mates o anglès. Van expressar que són matèries difícils, que costen d’entendre, però també que depèn del professor, de la seva forma d’ensenyar i fer-se entendre.

 -Creieu que els professors haurien de millorar la seva forma d’explicar? Per què? Com?
  • Sí, però no tots. Perquè s’enrotllen molt parlant, o expliquen molt ràpid. Això sí, també pot tenir part de culpa la matèria, ja que la majoria la podem detestar. El que podrien fer seria posar exemples fàcils que acompanyin al tema, o posar -no sempre- vídeos relacionats amb el que s’està tractant. També caldria fer activitats fora del comú, o fer exercicis orals que siguin divertits.

 -Què creieu que han de fer els professors per ajudar-vos en les        matèries que us costen?
  • Tenir-nos presents en les seves classes, és a dir, assegurar-se que anem entenent el tema fent-nos participar, i donar-nos una empenta per poder avançar.

  -Què faríeu vosaltres?
  • Per la nostra part posar més empeny, esforçar-nos i deixar de parlar a classe. Hem de deixar de banda les ximpleries i enfocar-nos en el nostre futur.  

  -Quants dies o temps dediques per estudiar abans d’un examen?
  • La majoria dediquem un dia o dos abans de l’examen.

  -Quin mètode utilitzes per estudiar? Et funciona?
  • Molts el que fan és llegir-se el tema. Si a l’examen surt teoria, l’estudien de memòria, encara que no entenguin res. Si es tracta de fórmules, el mateix, i si veuen que ja està, ho deixen. Molts necessiten alguna cosa més ja que no dóna bons resultats. L’essencial és entendre el tema.

   -T’agrada l’escola? Per què?
  • No, perquè em fa nosa despertar-me a les 8 del matí per fer coses que no necessites -o almenys la majoria.
  • Sí, perquè és millor que estar en casa sense fer res. A més, aconsegueixes més coneixements i experiència per a un futur.

    -Què faries si no hi hagués escola?
  • Em quedaria a casa jugant a la “play” o quedaria amb els meus amics: faria coses divertides.
  • Al principi seria divertit, però estar tots els dies de l’any fent el mateix, cansa. L’escola tampoc és tan dolenta i és on es fan molts amics.


Laura Angulo i Marina Rubert

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada