dimecres, 9 de desembre del 2015

2016: Rio de Janeiro, capital olímpica



Els Jocs Olímpics, considerats el major esdeveniment multiesportiu del món, organitzat pel Comitè Olímpic Internacional cada quatre anys, se celebraran entre el 5 i el 21 d'agost de 2016, a la ciutat de Rio de Janeiro, Brasil. De manera conjunta es realitzaran en aquesta ciutat els XV Jocs Paralímpics d'Estiu de 2016 , entre el 7 i el 18 de setembre del mateix any.


Set ciutats van presentar oficialment davant del Comitè Olímpic Internacional la seva aspiració d'albergar aquest esdeveniment esportiu, però després d'una primera etapa d'avaluació, la llista va ser reduïda a quatre ciutats: Chicago, Rio de Janeiro, Madrid i Tòquio. Finalment va ser Rio escollida per ser la seu dels jocs.






La capital de Brasil és Brasilia amb més de dos milions d'habitants i el seu idioma oficial es el portuguès. Es va declarar la independencia el 7 de setembre de 1822 i va ser reconeguda el 29 d’agost de 1825.
                                                               
                 
Bandera                                       Escut


On és Brasil?

Brasil està situat a la part sud del continent americà. Com podeu veure a la imatge que hi 
ha a continuació:






Gastronomia

La gastronomía brasilera inclou gran varietat de plats i sabors. Un dels plats més  típics és acarajé que consisteix en pastes de pa gruixut fet de fesols blancs i ceba que es deixen reposar des de la nit anterior. Posteriorment es fregeixen en oli de palma i se serveixen amb salsa.

Acarajé

Esports

Al Brasil es practiquen molts esports diferents, però el més practicat és el futbol, ja que la seva selecció nacional ha estat la més exitosa en la història dels mundials. Un dels altres esports populars es el futvòlei, que és una barreja entre futbol i vòlei, es va originar a les platges de Copacabana, a Rio de Janeiro.


Actualment, un dels esportistes brasilers que està tenint ressò mundial és el futbolista Neymar.

                                             
Monuments



Aquest monument és un dels més importants, ja que va ser dedicat a la independència de Brasil de Portugal.


Aquest es el crist Redemptor una de les set meravelles del món i es troba a Rio de Janeiro.


Selva Amazònica



Una de les grans riqueses naturals del Brasil és que acull la selva que creix a vora i vora del riu Amazones i que contitueix el pulmó del planeta Terra. La selva Amazònica cobreix més de la meitat del Brasil i és la selva humida més gran del món. El seu nom prové del riu Amazones , amb una conca d'aproximadament 4.320.000 quilòmetres quadrats i 15.000 tributaris , que el converteix en el sistema hídric major del món. A dins d'aquesta selva hi viuen tribus de persones que mai no han tingut cap contacte amb la resta de la humanitat. L'Amazònia és, per tant, un bé que tothom ha de protegir per tal de preservar-lo.




Marc Martín, Marina Sánchez i Sandra Sánchez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada