dijous, 7 de maig del 2015

Vero Boquete - La princesa del deporte rey.

Verónica Boquete, primera futbolista espanyola que publica la seva biografía.

La figura de Vero Boquete segueix creixent. El seu últim pas endavant en aquest camí tant individual com col·lectiu ha estat publicar la seva biografia.

La biografia ha estat escrita per David Menayo i presentada per Marca.

Foto de Verónica Boquete i David Menayo amb la biografia.
" Nunca creí en aquello de que el rosa para las mujeres y el azul para los hombres. Quizá por eso no tardé mucho en darme cuenta de que quería vestirme de princesa para jugar al fútbol " 

Potser aquesta sigui una de les frases que més et fa pensar de tot el llibre. El llibre La princesa del deporte rey és d'edicions Cydonia, i explica les vivències i anècdotes, els somriures i els plors i el treball incansable d'una dona que no deixa de créixer fent el que més li agrada, jugar a futbol.
Autoexigent i madura, Verónica Boquete està considerada com la millor futbolista espanyola i una de les millors jugadores del món.

Veronica amb el trofeu a la millor jugadora espanyola.

Vero ha patit com és de complicat ser protagonista sent dona en un esport tan associat a l'home com és el futbol.

Des de petita va estar jugant tant en futbol sala com en futbol 11, però es va decantar per la segona opció i es va veure obligada a emigrar de Galícia per poder jugar a l'elit. A Saragossa va madurar personalment i professionalment i a l'Espanyol va guanyar els seus primers títols, quedant marcada de per vida amb la figura del gran capità Dani Jarque i el seu número 21.

  

Després se'n va  anar a Estats Units, on va guanyar un campionat semiprofessional, va quedar subcampiona de la Lliga professional i va ser nominada MVP de la considerada millor Lliga del món.

 Amb la selecció espanyola va quedar campiona d'Europa Sub'19 el 2004, i va ser autora del gol que va classificar a Espanya per a l'Europeu de Suècia el 2013.


Opinió personal: Recomano aquest llibre sobretot si t'agrada el futbol i si ets noia (tot i que també estaria bé que els nois el llegeixin) . És un llibre que t'explica l'autosuperació de Vero, les seves anècdotes i tot el viscut en l'àmbit futbolístic, també et fa pensar moltissim. M'ha agradat moltíssim

https://www.youtube.com/watch?v=5QBsufrNu5s


Carmen Estevez Periañez.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada