dimecres, 20 de febrer del 2013

L'UZBEKISTAN

Segur que mai heu sentit el nom d’Uzbekistan, això es refereix a un país. Uzbekistan es troba a l’Àsia central, ja que pertanyia a la Unió Soviètica fins a l’any 1991.
Pel que fa al paisatge, domina el desert Kyzyl  Kum,  tot i que el terreny és molt gran. Hi ha molta població (25.000.000) entre els quals, els uzbeks predominen davant dels russos, coreans, tadjiks, kazajos i tàrtars. Per la zona on es troba aquest estat la majoria de gent és musulmana i la resta ortodoxa. La població parla l’uzbek però també utilitza el rus.
A la gastronomia destaquen els cereals i el xai. Sobretot cuinen diferents tipus de sopes com el Shurpa. I, com a tots els països d’Àsia, són populars els kebabs.
Quant a la cultura, la música és de tipus àrab. Els turistes solen visitar les diferents mesquites o palaus de tipus otomà. Sobretot fan la ruta de la seda on es pot observar diferents monuments ja que la ciutat de Ulugbek té edificis importants com la madrassa o l’observatori.
L’observatori d'Ulugbek

Madrassa Ulugbek

Si us ha interessat, hem trobat alguns viatges de nou dies, per 1550€  o, si preferiu la famosa ruta de la seda, els podem trobar per 1900€. Diferents pàgines web recomanen anar a l’octubre, moment en què la temperatura és agradable, ja que a l’estiu arriba a 40ºC i a l’hivern  baixen de 0ºC.

Miguel Córdoba i Marc Casamitjana




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada