dilluns, 21 de gener del 2013

LES CONSOLES A DEBAT: PS3, Wii o Xbox?

Uns quants membres de l'equip de redacció van pensar que seria interessant saber quines consoles eren millors i quines les preferides majoritàriament pels estudiants del centre. És per això que ens vam posar fil a l'agulla per tractar a fons aquest tema. Us presentem, primer, un estudi sobre les característiques de cadascuna de les tres principals consoles del mercat i, a continuació, els resultats de l'enquesta realitzada als alumnes del centre sobre les seves preferències en aquesta matèria.
 
 
PS3:
Característiques generals: La Playstation 3 (PS3) és la consola de videojocs de Sony de setena generació, i successora de la famosa Playstation 2 (PS2). Pertany al grup de consoles anomenades "Next-Gen" (nova generació) i competeix directament amb la XBOX 360 i Nintendo Revolution.

Llançament: Oficialment va ser anunciada el 3 de maig de 2005, quan la consola va ser mostrada per primera vegada al públic. En principi es va anunciar com a data de llançament a la primavera de 2006 per Japó i més tard a Europa i EUA. No obstant això, en l'última conferència de Playstation realitzada el 15 de març de 2006 es va anunciar com a data definitiva de sortida a nivell mundial l’11 de novembre de 2006.
Els motius del retard van ser principalment els problemes en les especificacions del Blu-Ray (nou suport en disc de major capacitat que el DVD que utilitza la PS3), encara que diverses fonts han adjudicat el retard a la falta de kits de desenvolupament per a les companyies de videojocs, (necessaris per a la seva creació i compilació).
Finalment la data OFICIAL va ser el dia 17 novembre 2006
Accessoris: la PS3 té uns comandaments inalàmbrics que es carreguen  amb un USB, es pot comprar un micròfon per parlar. Es poden gravar “gameplays” si tens una capturadora.
Comandament de la PS3. N'hi ha de més colors,
 però aquest és el més bàsic

Gràfics: Actualment la PS3 és la consola amb millors gràfics juntament amb la Xbox, encara que PS3 té els gràfics una miqueta pitjors.
Popularitat: Actualment Ps3 es la consola amb mes jugadors online que totes, no nomes perquè es gratis si no per la seva qualitat. Es coneguda per gairebé tothom tan com nens com adults
Avantatges i desavantatges:  un dels avantatges és que té l’online gratuït, també suporta molt bones textures i bons blocs de col·lisió, això és molt important perquè una finestra en lloc de només estar pintada es pot fer que sobresurti i que et paris si xoques contra ella.
Els desavantatges, un d’ells és que l’online va força malament, hi ha mala connexió a vegades i força lagg als servidors. Un altre és que és molt delicada, no pots transportar-la amb cap joc a dins perquè el lector es fa malbé, tampoc pots deixar-hi res a sobre per la mateixa raó.
Altres: La PS3 té moltíssima gent que fa gameplays de jocs i també per això és tan famosa, a banda que hi ha models més o menys bons, és a dir, que alguns tenen més disc dur que d’altres.  
POL AGUILAR
              


 Xbox - Xbox 360:

Tres dissenys diferents de la Xbox360

Característiques generals: Xbox va ser la primera videoconsola de sobretaula produïda per Microsoft, en col·laboració amb Intel i Nvidia. Les  principals característiques del seu comandament són els seus gallets analògics.

La seva principal característica és el seu processador central basat en el processador Intel Pentium III. El sistema també incorpora un lector de DVD, un disc dur intern, port ethernet i finalment el sistema disposa de quatre connectors per als comandaments.


L'arquitectura de la Xbox està basada en l'arquitectura x86 similar a la d'un PC, això ha facilitat als desenvolupadors adaptar un gran nombre de títols de PC per a la Xbox, ajudant a ampliar el catàleg de jocs de la consola.
Després del seu llançament, Microsoft comença a treballar en el seu successor utilitzant una arquitectura diferent. A finals de 2005, va ser llançada la Xbox 360 com a successora de la Xbox. El 2006, Microsoft retira del mercat la Xbox, per així dedicar-se a la comercialització de la Xbox 360. Les unitats venudes d'aquest equip van ser 24 milions de consoles, segons les xifres oficials.
Llançament Malgrat que la Xbox va ser llançada una mica després que els seus rivals, va tenir bones vendes, quedant-se fins i tot sense unitats a les botigues.
El proper llançament de la nova Xbox, ja aquesta desenvolupant, el seu nom podria ser Xbox 720. La seva resolució superaria a la qual és avui la Xbox 360, però es parla de la seva sortida al mercat, bé el 2013 o 2014. Accelerant la seva producció ja que una altra desenvolupadora com Sony podria avançar-se en la seva sortida.
.AccessorisLa Xbox disposa d'un gran nombre d'accessoris, com són targetes de memòries, cables àudio i vídeo.
Adaptador RF Xbox: És un adaptador que permet connectar la Xbox a televisors que no tinguin connexió d'àudio i vídeo.
Cable estàndard de connexió àudio / vídeo Xbox: És un cable que permet connectar la consola a un televisor amb terminal d'entrada d'àudio i vídeo compost.

Unitat de memòria Xbox: És una unitat de memòria portàtil la capacitat és de 30 MB, serveix per emmagatzemar partides i poder transportar els arxius cap a altres consoles Xbox. Aquesta unitat és per a ús exclusiu amb controladors compatibles amb Xbox que tinguin ranures d'expansió de memòria.
Auriculars: és un aparell que serveix per comunicar-se mitjançant partides multi jugador en "XBOX LIVE"
Control DVD: mitjançant un accessori connectat a les entrades principals de controls comuns, el mateix rep senyals del control en el seu lector infraroig, això permet gaudir les pel·lícules tal com es faria amb un DVD comú.
Gràfics:  Els gràfics de la Xbox 360 són pitjors que els de la ps3 ja que els jocs de la Xbox 360 no posen a prova la seva potència.
Quanta gent hi juga: A la Xbox 360 juga un 56% de gent del món.
Avantatges i desavantatges
En primer lloc els avantatges d'una Xbox 360 són que tens un major catàleg de jocs gràcies al fet que la Xbox 360 es va llançar primer abans que la PS3, a més de jocs exclusius com el famós Gears of War o Halo III.
El desavantatge és que si vols jugar en línia has de saber que el seu servei Online és de pagament però depenent de la Xbox 360 que compris sigui Arcada, Premium o Elite et donaran mesos o 1 any gratis de subscripció Gold, cosa que et permetrà jugar en línia, si uses WIFI també et donarà un petit desavantatge ja que és un accessori per separat.
Alguns posseïdors de la Xbox van patir incendis i cremades a causa de defectes en el disseny dels cables i fonts d'alimentació, especialment aquells posseïdors de consoles amb fonts d'alimentació de marca FoxLink i en menor mesura aquells amb fonts marca Minebea i Delta Electronics. Microsoft retirar 14,1 milions de cables a tot el món i els van reemplaçar amb models redissenyats o cables d'alimentació amb protecció contra curtcircuits, a més de reparar els danys ocasionats.
                            JONATHAN SOTOCA




Wii:









Característiques generals:La característica més distintiva de la consola és  el seu comandament sense cables. Wii Remote pot ser utilitzat com un mecanisme de handheld que pot apuntar, a més de ser capaç de detectar moviments d'un dibuix en tres dimensions. Una altra de les seves peculiaritats és el Servei de WiiConnect24, que li permet rebre missatges i actualitzacions a través d'Internet en el mode d'espera, a més a més, la consola es pot sincronitzar amb la Nintendo DS.

Llançament: Va ser llançada el 19 de novembre de 2006 a Amèrica del Nord i 8 de desembre del mateix any a Europa.

Avantatges i desavantatges : Un dels seus grans avantatges és la versatilitat de la consola per a totes les edats i la qualitat dels seus jocs. Potser un desavantatge seria la seva inferioritat gràfica respecte a altres consoles i el desaprofitament de les possibilitats del punter sense fil a la majoria dels jocs.
 
Accessoris: La consola disposa d'una gran varietat d'accessoris, que inclouen: controladors, pistoles, volants, raquetes de tennis, teclats, usb, adaptadors de xarxa, cables, àudio i video. Alguns dels accessoris són complement del disseny del Control Remot Wii, com  Wii Zapper que converteix el controlador en una pistola o ballesta.


Pistola
Accessoris esportius

 


Volant
 

Gràfics:ATI 243MHz amb  88mb

Quanta gent hi juga És una consola amb la qual molta gent juga, sobretot a Estats Units, Europa i Japó, on es van vendre en el 2012 96,56 milions d’unitats.

                                                                                 MIGUEL CARRASCO





ENQUESTA REALITZADA 

A 100 ALUMNES D'ESO DEL MARINA

Quasi tots els alumnes enquestats tenen consola

La gran majoria dels enquestats té la Play Station 3 i la que menys té la gent és la Xbox360.

Els alumnes de l'institut prefereixen la PS3, i en segon lloc la Wii



Els nostres companys  prefereixen la consola que té pels gràfics o per la manera de jugar online.
.


La gran majoria afirma jugar-hi 1 hora diària

 
La gran majoria juga a jocs d’acció o de shooters, i també agraden els jocs d'aventures

 
Segons la nostra conclusió general, hem vist que entre els alumnes del nostre institut quasi tothom té consola. La consola que té la gent majoritàriament és la Play Station 3, que a més també és la més preferida.

Els nois i les noies del centre tenen quasi tots una consola a casa seva, i alguns altres no  en tenen, com es pot observar en l’enquesta.  Més de la  meitat d’aquests alumnes juguen 1 hora diària, i hem pogut veure que poca gent juga més de 4 hores.
Si comparem els nois i les noies veurem que la majoria juguen a jocs diferents. Moltes noies prefereixen jocs d’aventura i els nois els d’acció com els de shooters (per exemple Call of Duty: Black Ops 2 o Battlefield 3) i els d’esports (per exemple Fifa 13 o NBA 2K 13).
Hi ha molta polèmica sobre que els jocs converteixen als adolescents en violents, però la nostra opinió és que no hi  ha jocs violents sinó gent violenta que, quan juga, es converteixen en el que en realitat són, gent violenta.
 
JAVIER BEA, MANEL CANO I CHEMA FERNÁNDEZ


 

1 comentari:

  1. La Xbox 360 no va ser la primera consola fabricada per Microsoft sinó que va ser la Xbox Arcade que competia amb la PS2.

    ResponElimina