dilluns, 13 de febrer del 2012

"M'AGRADARIA MILLORAR LES INSTAL·LACIONS"


Hem parlat amb l’Anabel Giménez, directora i professora de l’Institut Marina. Fa 18 anys que treballa a l’institut. Li hem fet l’entrevista perquè ens interessava la seva opinió sobre el centre: el funcionament, l’edifici, l’alumnat...
P: Quant temps fa que ets professora?
R: Fa 21 anys.
P: Per què vas decidir  treballar de  professora?
R: Per què? No era la meva idea quan vaig fer la carrera, la meva idea era ser investigadora científica , però vaig començar a fer classes en un laboratori i veia que m’agradava i m’ho passava bé, i a partir de aquí , vaig preparar oposicions i em vaig convertir en professora .
P: Quant temps fa que ets directora?
R: Aquest serà el tercer curs.
P: Per què vas decidir presentar-te a ser directora?
R: Ben bé va ser una mica... no va ser preparat des del principi, jo formava part de l’equip directiu, llavors l’altre director va haver de marxar, i algú havia de fer-se càrrec de l’institut i vaig decidir ser jo, llavors després d’ uns mesos d’estar de directora, doncs vaig pensar que també m’agradava, no és el mateix que ser professora, és molt diferent, vaig demanar ajut de companys i vam fer un equip, i vaig presentar-me  com a directora.
P: T’agrada fer les dues coses?
R: Sí, m’agraden les dues coses, hi ha dies que m’agrada més ser professora  que directora, és més agradable ser professora que directora, però bé, m’agraden les dues coses, són diferents , però totes dues tenen coses interessants per aportar .
P: Creus que és molt difícil portar un institut?
R: Fàcil no és, tenim un equip de gent que treballen i que són bons professors , i els professors  del claustre són professionals; tenim les famílies que ens recolzen i si els alumnes són bons alumnes llavors és fàcil. Totes aquestes coses no es donen, però tampoc és tan difícil. Si tan sols és posar  ganes.
P: Què podria millorar de l’institut?
R: M’agradaria millorar les instal·lacions, reconstruir les formes de les  classes...
P:  Què opines del tema de les guàrdies?
R: El tema de les guàrdies ...Es pot dir que hi ha menys guàrdies que altres anys, però pot passar que hi hagi un cúmul de professors malalts i per això hi ha tantes guàrdies. Abans no hi havia feina per les guàrdies, ara es deixa una feina per als alumnes.
P: Hi ha bones relacions entre el professorat?
R: Entre el professorat? Sí, hi ha bones relacions, tant al l’equip directiu com en el claustre.
P: Es noten molt les retallades a l’institut?
R: És cert, com ja sap tothom, que ens han abaixat una mica el sou i que els professors aquest curs estem treballant una hora més. Tot i així , la meva opinió és que ens podem considerar afortunats de tenir feina. El que sí  em preocupa és el fet de rebre menys diners per part del Departament d’Educació per cobrir les despeses generals de funcionament del centre; els diners amb que hem de pagar la neteja, la llum, l’aigua l la calefacció, el telèfon etc. Estem  dissenyant un pla d’estalvi que passa per demanar la col·laboració de tota la comunitat educativa. En concret, vosaltres, l’alumnat heu de fer tot el possible per cuidar les instal·lacions al màxim . Això és també casa vostra i tots volem treballar en un lloc agradable i ben cuidat. Tots veieu que tenim alguns vidres de portes o finestres trencats, els anem arreglant a poc a poc , tot això val molts diners i cada vegada en tenim menys. Aprofito per demanar la vostra col·laboració en el manteniment  del centre, que torno a repetir, és també casa vostra.
Gerard Alonso i Iván Manzanal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada