dijous, 4 de maig del 2017

Un clar exemple de superació: Carolina Marín

CAROLINA MARÍN


Carolina va començar a jugar a bàdminton a l’IES la Orden club de bàdminton de la seva ciutat natal, Huelva. A ella li agradava bastant aquest esport, així que a poc a poc va anant dedicant-li més temps, cosa que li va fer agafar molta més pràctica.
Al 2009 va ser la primera jugadora espanyola d’aquest esport en guanyar una medalla de plata a l’Europeu Junior i una medalla d’or a l’Europeu sots 17 de bàdminton aquell mateix any.
Dos anys més tard va aconseguir la medalla de bronze al campionat Mundial Junior. Per a ella va ser tot un orgull ja que no és gens fàcil perdre una final i voler seguir endavant, i ella ho va aconseguir des de ben petita.
Al 2012, va participar als Jocs Olímpics de Londres, on va guanyar tots els partits fins arribar a la final, en la qual va perdre contra Li Xuerui.
El 31 d’agost del 2014, va derrotar a la xinesa Li Xuerui a la final individual dels Campionats mundials. Carolina va ser la primera espanyola en guanyar un campionat mundial i la tercera jugadora europea en aconseguir la medalla d’or. També cal esmentar que ella ha sigut la jugadora més jove de la història en ser campiona mundial, als 21 anys.
Als Jocs Olímpics d'estiu de 2016, celebrats a Rio de Janeiro, es va proclamar campiona olímpica després de vèncer l'índia Pusarla Sindhu en la final.
Carolina Marín ens ha demostrat que no hi ha límits si tenim clara quina és la nostra meta, encara que a la vida mai ningú ens regalarà res. Per tant, si volem aconseguir alguna cosa, haurem d’esforçar-nos dia a dia i, a poc a poc, amb molt de treball, podrem dir que tot el nostre esforç té la seva recompensa.
Personalment, ens sembla una jugadora excepcional i un clar exemple a seguir.
Yaiza Rubio i Gerard Castillo. 3rB


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada