dimecres, 1 de març del 2017

INFORMACIÓ SOBRE EL CARNESTOLTES:

  • Quin es l’origen de carnestoltes?


Segons moltes fonts d’informació, ens expliquen que el carnestoltes va aparèixer fa 5000 anys.
No es sap ben bé d’on prové però hi ha dues hipòtesis:
  • El situen a l’ Imperi Romà, ja que està relacionat amb les Saturnals (són unes festes realitzades en honor al Déu Saturn).
  • Uns altres diuen que aquesta festa prové de l’antiga Grècia, ja que també celebraven una festa similar on ho feien en honor Dionís.


Ara bé, sigui una festa o un altre la primera en realitzar-se, tenen en comú que la seva celebració és al febrer, que és una època de transició de l’ hivern a la primavera en la qual tenien lloc rituals de purificació, ja que es creia que el déu Saturn necessitava rituals i ofrenes per portar-ho a l’ inframón.


DIFERENTS MANERES DE CELEBRAR-HO


CARESTOLTES DE VENÈCIA:
Va començar al 1296 i encara que va estar prohibit per Napoleó, va ser per als ciutadans una forma d’ oblidar els problemes i el govern per alguns dies. En aquella època també li va servir a la noblesa per barrejar-se amb la resta del poble, d’ aquí ve que les màscares tenen una importància especial en Venècia.


CARNESTOLTES DE RIO DE JANEIRO:
Aquesta festa es diferent a la d’ Europa. Va ser portat a Brasil pels espanyols i portuguesos durant la colonització. En l’actualitat, la samba i les desfilades de carrosses són les principals atraccions de aquesta celebració.


CARNESTOLTES DE SANTA CRUZ DE TENERIFE:


Algunes fonts ens asseguren que el carnestoltes a Santa Cruz de Tenerife es celebra des del 1600 i la costum era que les dones i els homes s’ intercanviessin la roba. Avui en dia atrau a molts turistes que no es volen perdre las comparses i disfresses.


PER TANT…


D’on va sorgir el carnestoltes? Fins i tot, després d’ analitzar els seus orígens, no està del tot clar. El que sí sabem segur, és que és una festa molt alegre, divertida i estimada per tothom.



                                                                                                    Yaiza Rubio i Èric Roquet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada