dilluns, 27 de febrer del 2017

BASES CONCURS LITERARI DE SANT JORDI




INSTITUT MARINA 2017

XXII CONCURS LITERARI DE SANT JORDI
 
Amb motiu de la diada de Sant Jordi i per tal de fomentar la creació literària entre l’alumnat de l’Institut Marina de la Llagosta es convoca, per vint-i-dosè any consecutiu, el concurs literari de Sant Jordi. Aquest certamen compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llagosta i de l´AMPA de l´institut.
Fa aproximadament 75 anys una multitud de gent de casa nostra va haver de prendre el camí de l'exili. Infants, homes, dones, gent gran i persones de tota condició i classe social van travessar el Pirineu català en un dels èxodes més grans mai vistos fins aleshores: mig milió d'individus espaordits van encarar un destí incert i ple de penalitats.
La història es repeteix a molts indrets del món, i és per això que proposem que els temes i eixos vertebradors dels treballs que es presentin al Concurs Literari d’enguany siguin els moviments migratoris i l’exili. Exiliar-se implica marxar d’un poble, una ciutat o un país. Exiliar-se, però, també pot ser un estat mental, una experiència vital que suposa l’aïllament de la realitat més immediata.  
BASES DEL CONCURS

1.    Hi poden prendre part els/les alumnes oficials de l’Institut Marina, amb un treball original en català i/o castellà, en la categoria A, B i C, i en anglès i/o francès, només en la categoria B i C.

2.    S’estableixen dues modalitats:

      a. NARRACIÓ CURTA: Una narració lligada al tema dels
moviments migratoris i l’exili físic i/o mental. Extensió màxima de 3 pàgines i en qualsevol de les quatre llengües esmentades abans.

       b. POESIA: Un poema lligat al tema dels moviments migratoris i l’exili físic i/o mental. Extensió màxima de 25 versos en qualsevol de les quatre llengües esmentades abans.

3.  S’estableixen tres categories:
A.   ALUMNES DE 1r CICLE D’ESO (1r i 2n)
B.   ALUMNES DE 2n CICLE D’ESO (3r i 4t)
C.   ALUMNES DE BATXILLERAT (1r i 2n),
 CICLES FORMATIUS I CAS

4.  Els originals hauran de presentar-se en un sobre, acompanyats de 2 còpies. Es presentaran escrits a ordinador, espaiats a 1,5 i per una sola cara. En els originals figurarà un pseudònim o lema.
Cada original es lliurarà dins d’un sobre mida foli. En el sobre s’hi haurà d’indicar el títol, el pseudònim, la modalitat i la categoria. Dins del sobre, a més de l’escrit, hi haurà un altre sobre petit i tancat (plica), a l’exterior del qual figurarà un pseudònim o lema i també la categoria i modalitat. Dins s’indicarà el nom i cognoms del/de la concursant.
A més, cal enviar els escrits per correu electrònic a l’adreça insmarinasantjordi@gmail.com indicant a l’assumpte el pseudònim i el títol de la narració o  del poema.


Important
Enviar el treball per correu electrònic és condició indispensable per a la participació en el concurs. Si no s’envia el text en format digital no es considerarà presentat al concurs.
Cal inserir en els documents una imatge digital que il·lustri el vostre text.


5. El termini de recepció d’originals serà el dia 13 de març.

6.  El jurat estarà format per professors/es de l’Institut Marina, un representant de l’Ajuntament de la Llagosta i membres de l´AMPA de l’institut.

7.  El veredicte del concurs es farà públic durant l´acte de lliurament de premis, el dia 21 d’abril, a l’Institut.

8.  Dins de cada categoria es concediran un primer i un segon premi per a cada modalitat i llengua (català i castellà). Per a l’anglès i el francès hi haurà un primer premi i un segon premi per a cada llengua, independentment de la modalitat.

9. L’Institut Marina es reserva la propietat dels originals premiats i el dret a publicar-los. Pel que fa als treballs que no hagin estat guardonats podran recollir-se al departament de llengües del centre, en el termini d’un mes d’ençà de la data de lliurament dels premis.

 

Col·laboren:
Ajuntament de La Llagosta
AMPA de l'Institut Marina

Departament de Llengua Catalana i Literatura
Febrer 2017 


 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada