dilluns, 21 de novembre del 2016

Recordant la sortida a CosmoCaixa

SORTIDA AL COSMOCAIXA

    Divendres dia 21 d´octubre, els alumnes de 3r A i C van fer una sortida a CosmoCaixa, situat al carrer Isaac Newton, a Barcelona. La sortida es va fer a les 8 del matí.

    CosmoCaixa és un lloc científic i tecnològic. Compta amb diverses plantes, exactament 9, 6 subterrànies amb llum natural i una gran plaça amb vistes a la ciutat. El museu es divideix en diversos espais, tots dedicats a la ciència. A més, compta amb una cafeteria i aparcament propi.

    Després d’arribar a CosmoCaixa, vam esperar fora uns minuts, fins que finalment ens van obrir. Ens van separar en dos grups, de manera que un grup anava al taller i l’altre esperava fora. No hauria passat res si l’oratge hagués estat millor, però no va ser així: Feia molt de fred. Resumint, vam haver d’esperar fins que vam entrar.

     A l’entrar, vam baixar per unes escales mecàniques. Quan vam estar baix, es va poder veure una sala completa de diverses exposicions educatives. Ens van deixar anar sols durant unes hores i, després, ens trobaríem en un lloc determinat.

     El primer que vam observar va ser un gran pèndul que anava d’un costat a un altre; al nostre accès teníem una sala on hi havia exposicions tàctils, explicant diversos temes com l’espai, l’ADN i temes relacionats amb el món. També hi havia una petita urna on estaven exposats diversos insectes i alguns rèptils.

IMG_20161026_102731[1].jpg

    D’altra banda, trobàvem tota una planta dedicada a exposicions de reaccions químiques o físiques, com per exemple: Un tub que expulsa aire i a sobre es posa una pilota que amb la força de l’aire es queda suspesa; també una urna de vidre gran plena de pilotetes que són llençades amb força pertot arreu; al fons, una espècie de llac dins d’una peixera enorme amb peixos grans. A més hi ha una exposició de cavernícoles on s’explica la manera de viure en aquella època, els costums, com s’alimentaven, etc.
Després, vam anar a fora a una petita cafeteria, per esmorzar i passar l’estona, fins que fos l’hora d’anar a la pròxima activitat.

IMG_20161026_104415[1].jpg
IMG_20161026_105040[1].jpg

En acabar, vam dirigir-nos a una sala, amb una taula gran en el mig, i enfront hi havia cadires posades en línia, de manera que tots poguéssim veure a la dona, que faria un seguit d'experiments.

IMG_20161026_120419[1].jpg

En aquest taller, es van demanar diversos voluntaris que ajudarien a la científica a desenvolupar diverses reaccions químiques.
A l’acabar el taller, vam esperar en l’entrada del CosmoCaixa als autobusos per anar a casa.


FINS AQUÍ LA NOSTRA EXCURSIÓ 

IMG_20161026_131020[1].jpg

Laura Angulo Via

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada