dijous, 21 d’abril del 2016

La moda

tribus-urbanas-704x400.jpg
Avui en dia a la gent li agrada bastant anar a la moda. Gairebé tots els adolescents vesteixen de la mateixa manera: pantalons estrets, dessuadora i unes sabatilles de marca. La majoria de les noies porten unes sabates que es diuen Adidas Superstar i els nois acostumen a portar les Nike Airmax o les Roshe Run. La moda de les sabatilles canvia molt de pressa. Cada poc temps surten models diferents i cada cop són amb colors més llampants i cridaners. Les marques per excel·lència són Nike i Adidas. De marques de dessuadores, n’hi ha moltes més: Kaotiko, Dope, Pull&Bear, Bershka, Zara, Hollister, Lefties…
També hi ha adolescents que copien la vestimenta dels seus ídols musicals, televisius o de personatges de videojocs. Molts d’aquests joves formen part del que s’anomena tribu urbana.  Les tribus urbanes es reconeixen per tenir una manera de vestir i uns símbols propis que els identifiquen com a tals. Prefereixen la companyia d'altres persones de la mateixa tribu, freqüenten els mateixos llocs i tenen aficions similars. Algunes d’aquestes tribus són: swagger, gòtics, hippies, punks o rapers.                                          
Swagger: Els agrada que els mirin, tenen un punt exhibicionista, i es fan notar en les grans superfícies de l'àrea metropolitana. Addictes al consum, encara que el seu poder adquisitiu és molt limitat, busquen en la seva vestimenta un estil particular que els defineixi. Són, la majoria, nois que es mouen en grans grups d'entre 15 i 20 persones on no hi sol haver grans líders.
Swaggers
Hippies: Porten els cabells llargs i sempre vesteixen amb roba de colors brillants (d'estètica psicodèlica): camises florejades i molt acolorides, llargues faldilles, pantalons de campana, etc.
Hippies
Punks: La moda punk va aparèixer a Anglaterra durant els 70. Porten crestes de colors, jaquetes de cuir, anells a les orelles, tatuatges i botes militars. Els agrada la música punk i s'identifiquen amb els moviments anticapitalistes, okupes, antifeixistes i antimilitaristes.
Punks

Rapers: Els agrada la música rap i el hip-hop. Critiquen les injustícies del sistema i ballen break dance. També els agrada patinar i pinten grafits. Vesteixen amples, amb gorra, vambes esportives i marques americanes.
Rapers
Gòtics: Els gòtics són una tribu urbana associada a un moviment ideològic individualista, cultural (literatura, cinema, música, dibuix) i estètic que va començar al Regne Unit a finals de la dècada del 1970. Els cabells poden estar tenyits de negre o d'un color viu. Solen anar amb roba obscura i intenten tenir la pell com més blanca millor.
Gòtics


I a tu, quin és l’estil que més t’agrada?   


        Enrique Manzano, Mohamed Abou i Adrián Mateo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada