dimecres, 21 d’octubre del 2015

Cristiano Ronaldo, CR7

Biografia


Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, més conegut com Cristiano Ronaldo o CR7, és un futbolista portuguès nascut a Funchal, Madeira (Portugal) el 5 de febrer de 1985. Juga d’extrem o davanter per qualsevol banda del camp. CR7 va ser el traspàs més car de la història del fútbol quan el Real Madrid el va fitxar per 96 milions d'euros. 




Cristiano Ronaldo va néixer i va créixer en un barri obrer en l'illa portuguesa de Madeira, en el si d'una família humil juntament amb altres tres germans. Ja de molt petit va mostrar la seva devoció: el futbol. El 1993 va començar a practicar-lo oficialmente en inscriure's en el Andorinha, un petit club de la seva terra on el seu pare hi col·laborava. El 2001, ‘’el bicho’’, va fer una prova per entrar a l’Sporting de Portugal. Cristiano Ronaldo va jugar els seus primers 90 minuts a l’octubre de 2001, quan tenia només 17 anys.



El 2003, l’Sporting i el Manchester United van disputar un partit amistós amb motiu de la inauguració de l'estadi José Alvalade per a l'Eurocopa que es disputaria en terres portugueses. El jove va fer tan bon partit que va sorprendre tant als seus rivals com a l’entrenador, Alex Ferguson, que va aconseguir el traspàs del portuguès al club anglès poc després en aquest mateix estiu, després de pagar 12,24 milions de lliures esterlines.
Fins al 12 d'abril del 2007 Cristiano Ronaldo percebia una fitxa anual de 4,2 milions d'euros nets a l'any. El 13 d'abril de 2007, Ronaldo va renovar el seu contracte amb el Manchester fins al 2012. El 2009, el Manchester va rebre una oferta del Real Madrid pel jugador portuguès per 80 milions de lliures esterlines. El 26 de juny es va signar el traspàs definitiu, i es va convertir en el traspàs més car de la història del fútbol. Va ser presentat el 6 de juliol a l'estadi Santiago Bernabéu davant de més de 80.000 persones. Després de sis anys, Cristiano Ronaldo és el màxim golejador de la història del Real Madrid, superant al jugador Raúl González i convertint-se en l'ídol del equip blanc.





Mircea i Ivan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada