dimarts, 28 d’abril del 2015

Una sortida cap a les ones hertzianes.

O com es coneix millor, la ràdio. Els alumnes de 4t de l'ESO de l'INS Marina, en companyia d'uns quants professors, vam ser portats a la ràdio de Catalunya a emprendre un viatge cap a les ones heritzianes i els seus secrets i curiositats més profundes.

Els alumnes de 4t B i 4t D vam ser citats el dia 20 a les 8:30 del matí a les portes de l'institut on hi havia l'autocar per portar-nos al nostre destí, Catalunya Ràdio, on esperaven la nostra visita.

Vam haver de passar per un detector de metalls i més tard ens van portar cap a un petit estudi de gravació on vam deixar les nostres coses i així per fi portar-nos a conèixer tot l'edifici.
Tota la visita va ser guiada per una noia que ens anava explicant de manera molt dinàmica i detallada els secrets, els misteris i moltes curiositats de la ràdio i dels seus estudis de gravació. Ens va explicar moltes coses, una de les més fonamentals és que hi ha estudis que requereixen d'una major insonorització i per això hi ha petits detalls com les finestres dobles, però amb certa separació entre elles. Posar cartifes especials i portes que aïllen el soroll permet un millor resultat i impedeix qualsevol interrupció al programa.

A més a més, ens van portar a fer una prova d'un butlletí informatiu, que consistia en que set persones havien de collir una cadira en una sala de gravació, a cadascuna d'elles li van donar un full amb el que havien de dir. Cadascuna feia un petit apartat de noticies, després una va fer l'apartat dels esports i per acabar la presentadora va tancar el butlletí. A tos ens va semblar que va quedar bastant bé. El que va ser curiós era que només hi van participar noies. D'altra banda, crec que ha sigut una activitat molt original i extravertida.

Per acabar la visita, vam assistir a un programa en directe. Un programa ple de rialles, informació sobre el temps, trucades i moltes sorpreses...

Vam tornar a l'institut i es sentia certa emoció a l'ambient, però més que per la visita, aquesta emoció era perquè érem a divendres i oficialment havia començat el cap de setmana.

Michelle Aguilar, 4t ESO B























Carmen Estevez, Maria Ascaso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada