dimarts, 28 d’abril del 2015

Ens enviarem petons, aromes i gustos pel mòbil.

Pot semblar ciència-ficció, però la tecnologia està en marxa per poder traspassar la pantalla.

En un futur no molt llunyà, la tecnologia aconseguirá poder enviar petons i notar aromes i sensacions. Amb aixó estan treballant a la City University de Londres.

Adrian David Cheok fa temps que experimenta amb un dispositiu que es pot acoblar a l'ordinador o al mòbil amb aquest objectiu: allò que ell mateix anomena traspassar "la barrera de vidre", anar més enllà de la pantalla i crear una experiència que no és ja 3D, sinó 4D.

La publicació The Speaker es refereix al funcionament d'aquesta tecnologia que permet a aparells inanimats com els telèfons mòbils enviar sensacions de sentit com el gust o l'olfacte.

Però la cosa no acaba aquí, les sensacions poden referir-se també al tacte i aconseguir provocar així una altra mena d'emocions. Un anell connectat sense cables amb el mòbil pot permetre al teu interlocutor enviar una càlida encaixada, ja sigui per aconseguir la teva atenció o transmetre una sensació de proximitat, malgrat la distància. D'això es tracta, en definitiva: d'aconseguir superar les actuals limitacions de la comunicació a distància incorporant les sensacions i les emocions que aquestes generen tot fent ús de la tecnologia.
Podeu escoltar un petit repotarge de 2 minuts emès aquest 9 de febrer i que es troba a la pàgina de la BBC Radio sobre aquest arecerca. Podeu sentirs les explicacións pràctiques al professor Adrian David Cheok i e seu equip en aquesta pàgina. Fins i tot assistireu al primer petó virtual per Internet.

Un dels aparells es posa a la llegua per el gust, un altre el conectas el aparell al móvil i amb una aplicació li dónes a algun aroma i et surt, un altre es posa al dit i pots sentir 
el tacte d'un altre persona que està molt lluny..
Noi provant de fer petons a traves de l'aparell.















Aquest aparell ens sembla bé per a persones que no poden veure als seus familiars, amics..
Peró per una altra banda pot ser que amb els amics i familiars que tenim més a prop no ens relacionem tant.
Ens sembla molt fort que amb uns aparells es pugi aconseguir totes aquestas cosas, es nota que la tecnologia avança molt rapid i ens apartara dels nostres coneguts.
http://www.voanews.com/media/video/smartphones-to-carry-basic-senses/2617303.htm


Carmen Estevez i Maria Ascaso.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada