dijous, 5 de març del 2015

Reforma Educativa Universitària 2015


Rectors, oposició, sindicats i estudiants critiquen l'oportunitat del moment perquè Espanya va canviar el model de forma generalitzada el 2010 per adaptar a l'Espai Europeu d'Educació Superior (conegut com a Pla Bolonya), que encara no ha estat avaluat . Els col·lectius d'estudiants posen l'accent en el possible encariment dels estudis , els sindicats temen la pèrdua de llocs docents i tots ressalten el " caos " que provocarà a la ciutadania una reforma en què cada centre podria optar teòricament per diferents durades per a una mateixa titulació.  Aquesta nova reforma educativa, implica que hi haurà que fer només 3 anys de carrera i 2 de màster.

Hem fet una entrevista  a una alumna de 2n de batxillerat del nostre institut:


-Saps el perquè de la vaga del 26? 
Sí, és per un nou decret que estableix que els graus s'han de fer en 3 anys, és a dir que ens redueixen un any i els màsters són 3 anys

- Hi estàs d'acord? Per què? 
Sí. Perquè no crec que en 3 anys puguis fer el mateix que en 4, si et treuen un any alguna cosa falla, d'altra banda si quan has acabat la teva carrera creus que no tens suficient formació, has de fer un màster que són més cars que un grau. El que diuen a Internet que això ens aproparà més a la resta d'Europa és mentida perquè un màster i els graus costen el mateix o quasi el mateix i aquí no.

-Vas anat a Barcelona el dia de la Vaga? 
Si. Els meus pares m'han deixat.

-En cas que la normativa es posi en funcionament t'afectaria
molt? 
He llegit que per a la carrera que jo vull fer no
m'afectaria.

Nosaltres també estem d'acord amb les opinions de l'Anna. 

Pepe Carmona Ruiz i Daniel Sànchez Quiles

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada