divendres, 14 de febrer del 2014

Etiòpia

Flag of Ethiopia.svg




Etiòpia (República Democràtica Federal d’Etiòpia)  és un país situat a la banya d’Àfrica. L’idioma oficial d'Etiòpia és l'amaric. És el 14è país més poblat de tot el món, amb 87.773.000 habitants. La seva capital és Adís Abeba. Etiòpia ha sigut des de sempre un país independent, fins i tot, durant la repartició d’Àfrica. Etiòpia és una de les regions més pobres del món. De fet, ocupa el lloc 169 de 177 països en l'Índex de desenvolupament humà i un 81% de la població sobreviu amb 2 dòlars diaris. El país més pobre és Níger.


Adís Abeba:
A part  que és la capital d’Etiòpia, és la ciutat més alta d’Àfrica, gràcies a les Muntanyes Entoto amb més de 3.000 metres d’alçada. Té una població de 3.384.569 habitants, i conviuen més de 80 nacionalitats i llengües.





Gastronomia:
El plat típic d’Etiòpia és la Injera, un pa pla molt fi, semblant a una crêpe, que forma la base de qualsevols plat etíops. Esta feta de farina fermentada de teff, un cereal local, que després es cou en una planxa de ceràmica rodona que es manté calenta sobre la llenya del foc. Acompanya guisos variats com el doro watt (pollastre amb salsa), el misr watt (puré espès de llenties) o el shiro watt (puré espès de cigrons similar a l'hummus).



Ecologia:

File:Semien Mountains 13.jpg
Muntanyes de Simen
File:Semien Mountains, misty.jpg
Parc Nacional de Simen










Llop abisí
Nyala de muntanya









Esport:
L’esport més característic a Etiòpia és l’atletisme. Etiòpia està considerada una potència mundial a l’atletisme, en especial a les proves de fons.
Els atletes etíops més coneguts són: Haile Gebrelassie (tercera millor marca mundial de marató de tots els temps), Tariku Bekele (atleta amb la major progressió del món), i el seu germà Kenesisa Bekele (amb tres ors i una plata als JJOO, i cinc ors i un bronze als campionats mundials).
Abebe Bikila, que gràcies a ell l’atletisme etíop va entrar a la història del món al 1960, als JJOO de Roma. També va ser el primer africà a guanyar un or als Jocs Olímpics.


Haile Gebrelassie
Abebe Bikila







Tariku Bekele


Kenesisa Bekele










Viatges:
Hem mirat moltes webs, i la proposta que surt millor és la de dues setmanes per a dues persones per 1500€.



Esperem que us hagi agradat!


Cristian Cordero Torres i Joel Fernandez Sahuquillo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada